Οι Freedom Of Speech με την Αθηνά Ρούτση στο ΤΩΡΑ Κ44


Ημερομηνία Δευτέρα, 13 Ιούν 2011 @ 14:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Οι Freedom Of Speech λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους Video Clip για το τραγούδι «Σύγχυση», επανέρχονται παρέα με την Αθηνά Ρούτση για μία ακόμη ζωντανή εμφάνιση στο ΤΩΡΑ Κ44 στο Γκάζι, την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

ΤΩΡΑ Κ44 - Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ Kεραμεικός)
Ώρα Έναρξης: 21.30, Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Οι Freedom συνεχίζουν έτσι την live παρουσίαση του τελευταίου τους album «Σ’ άλλη χώρα» με το ηλεκτρονικό τους set up σε συνδυασμό με τους ήχους της ζωντανής μπάντας.

Η επικοινωνία με σχήματα όπως των Massive Attack, της PJ Harvey, των Gorillaz, των Archive, της Bjork θα συνεχιστεί και από το stage του K44, το οποίο θα γεμίσει σε εικόνες με τα visuals της μπάντας που θα προγραμματίζονται ζωντανά επί σκηνής.

ΤΩΡΑ Κ44 - Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ Kεραμεικός)
Ώρα Έναρξης: 21.30, Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στη σκηνή:
- Origin K / Κωνσταντίνος Πισιμίσης (rap)
- Αθηνά Ρούτση (τραγούδι)
- Γιώργος Ταϊφάκος (programming, keyboards)
- DJ Sun / Θοδωρής Παναγόπουλος (turntables)
- Αιμίλιος Τζήρος (κιθάρα)
- Θανάσης Ορφανουδάκης (μπάσο)

Links :
• http://www.facebook.com/event.php?eid=221453274550427
• www.youtube.com/FreedomTripTV
• www.freedomofspeech.gr

Videos:

Apopse pouthena feat D.Galani

κι ακόμα..
Sygxisi live @ Radio Arvyla
Warning Shots live cover
Make me feel live cover

Σχετικά άρθρα:
Freedom of speech - Word of mouth στο Metropolis live stage


Βιογραφικά:

Freedom Of Speech

Οι Freedom Of Speech είναι ίσως η πρώτη hip hop/trip hop μπάντα στην Ελλάδα με ένα ιδιαίτερο δικό της ηχόχρωμα, που προκύπτει απ΄τον συνδυασμό programming και μουσικών οργάνων, φυσικών ήχων και samples, μελωδιών και scratches, ραπ και τραγουδιού. Παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006 όπου διακρίθηκαν με το βραβείο για τον καλύτερο στίχο για το κομμάτι «Πόσο μελαγχόλησε αυτός ο τόπος».

Ο νέος τους δίσκος «Σ’ άλλη χώρα» που κυκλοφορεί (Panvox/Lyra), δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής της μπάντας με τραγούδια που κινούνται από το hip hop ως την electronica, από το pop rock ως τη jazz, και με στίχους ιδιαίτερης σημειολογίας και αισθητικής. Αξιοσημείωτη στο δίσκο είναι και η συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη που παρουσιάζει μια διαφορετική της πλευρά σε trip hop φόρμες στο «Απόψε πουθενά».


Αθηνά Ρούτση:

Η Αθηνά, έχοντας σπουδάσει κλασσικό τραγούδι, ξεκίνησε τη μουσική της πορεία με τους Down Town Beat, ενώ συνεργάστηκε δισκογραφικά και ζωντανά με τους Active Member και τους Apurimac. Μας συστήθηκε δισκογραφικά με το "Esse Olhar" (διασκευή στο "Χειροκρότημα" της Δήμητρας Γαλάνη και Λίνας Νικολακοπούλου στα πορτογαλικά). Έχει ακόμη στο ενεργητικό της ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Μην πεις αντίο” που κυκλοφόρησε από την Plus Rec/Universal Music. Αξιοσημείωτες είναι οι συνεργασίες της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, Soumka και τα συγκροτήματα Ρόδες, Universal Trilogy, και «Οδοιπόροι» (αφιερώματα σε έργα του Μάνου Χατζιδάκι).
Τον τελευταίο καιρό, σε συνεργασία με τον Γιώργο Παλαμιώτη στο μπάσο, παρουσιάζουν το project «Bjork in progress» - μια ζωντανή αυτοσχεδιαστική «πρόβα» σε τραγούδια της Bjork . Ταυτόχρονα, εμφανίζεται και με τους G-Play παρουσιάζοντας τζαζ εκδοχές ποπ, soul και ροκ τραγουδιών.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2596.html