Το YouTube έγινε 6 χρονών!


Ημερομηνία Κυριακή, 29 Μάι 2011 @ 05:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Το δημοφιλές site youtube έκλεισε το Φεβρουάριο τα 6 χρόνια λειτουργίας του. Με αφορμή λοιπόν τα γενέθλια του δημοφιλούς ιστότοπου διαβάστε έναν εντυπωσιακό απολογισμό για το πιο γνωστό site για videos στο Internet.


Λίγοι θα μπορούσαν πλέον να φανταστούν τη διαδικτυακή τους «ζωή» χωρίς την ύπαρξη του YouTube. Το site που επέτρεψε πρώτο στους χρήστες του διαδικτύου να μοιράζονται οπτικό υλικό, γιόρτασε αυτόν τον Μάιο 6 χρόνια λειτουργίας.

Ήταν τον Μάιο του 2005 που η δοκιμαστική έκδοση του YouTube άνοιξε την διαδικτυακή «πόρτα» της στους χρήστες όλου του κόσμου. Έναν μήνα πριν, στις 23 Απριλίου είχε ανέβει το πρώτο video της πλατφόρμας. Με την ευκαιρία των επετείων αυτών, η ομάδα του site δημοσίευσε χτες στο blog της μερικές νέες μετρήσεις.

Οι αριθμοί μαρτυρούν αποτελεσματικά τι ακριβώς έχει καταφέρει το YouTube μέχρι στιγμής:
Πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν ένα βίντεο στο YouTube την ημέρα ενώ μέσα σε ένα εξάμηνο οι ώρες του οπτικού υλικού που ανεβαίνουν στο site ανά λεπτό αυξήθηκαν από 35 σε 48!

Όπως εξηγούν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του YouTube στο blog τους: «Το YouTube είναι τόσο πετυχημένο επειδή αντικατοπτρίζει εσάς τους ίδιους και τον κόσμο στον οποίο ζείτε».

Το πρώτο βιντεο που ανέβηκε είναι το "Me at tha zoo" (Εγώ στο ζωολογικό κήπο). Το ανέβασε ο χρήστης Jawed Karim στις 23 Απριλίου του 2005. Ο χρήστης Jawed ήταν ένας από τους συνιδρυτές του youtube. Η ποιότητα που έχει δεν είναι ιδιαίτερα καλή και έχει διάρκεια 19 δευτερολέπτων.



Λόγω της «πρωτιάς» του, αν και δεν είναι κάποιο αξιόλογο βίντεο, αφού φαίνεται ότι έχει φτιαχτεί πιο πολύ για δοκιμαστικό σκοπό, έχει καταφέρει έως σήμερα να έχει περίπου 5.000.000 προβολές.

Πηγή: newsbeast.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2579.html