Τα Μάταλα υποδέχονται και πάλι τους ..χίπιδες!


Ημερομηνία Κυριακή, 22 Μάι 2011 @ 22:15
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΧιλιάδες πρώην «παιδιά των λουλουδιών» από την Ευρώπη και την Αμερική θα πάρουν μέρος στο τριήμερο πάρτι που θα στηθεί με φόντο τις σπηλιές - σύμβολο γι' αυτούς που έζησαν εκεί τις δεκαετίες '60 και '70.

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης προετοιμάζουν τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για την υποδοχή των χιλιάδων ξένων και Ελλήνων επισκεπτών που αναμένεται να βρεθούν στα Μάταλα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 11-13 Ιουνίου, οπότε και θα διεξαχθεί το φεστιβάλ "Μάταλα 2011", με κεντρικό θέμα τους χίπις των δεκαετιών '60 και '70.


Πρώην χίπις από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής αλλά και εκατοντάδες Ελληνες σπεύδουν να κλείσουν εισιτήρια συμμετοχής στο τριήμερο πάρτι, που θα στηθεί με φόντο τις σπηλιές-σφραγίδα πλέον των Ματάλων, εκεί όπου κάποτε ζούσαν τα "παιδιά των λουλουδιών".

Ο Δήμος Φαιστού, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, κατακλύζεται από χιλιάδες μηνύματα ανθρώπων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι εκφράζουν την επιθυμία να παραστούν στο τριήμερο των εκδηλώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να καλύψουν το γεγονός ΜΜΕ από την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία.Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση των χίπις ύστερα από περίπου μισό αιώνα. Την ιδέα διοργάνωσης αυτής της μοναδικής επανένωσης είχε ο Γερμανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην χίπις, Αρν Στροχμάγιερ, στον οποίο άλλωστε είναι αφιερωμένο και το φεστιβάλ.

Παρά τα 68 χρόνια του, παραμένει έφηβος μέχρι και σήμερα. Η ιδέα του για τη συνάντηση πήρε παγκόσμιο κινηματικό χαρακτήρα. Ο ίδιος επισκέφτηκε πρώτη φορά τα Μάταλα το 1967 και ερωτεύτηκε την περιοχή. Στόχος του είναι πλέον να ζωντανέψει ξανά ο θρύλος.Η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ θα έχει συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος για τη διάθεση σκαφών το τριήμερο, ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης και από τη θάλασσα σε περίπτωση ανάγκης, ενώ επαφές θα γίνουν και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε πρώτη φάση την αστυνομία απασχολεί το θέμα της ομαλής κυκλοφορίας και της διευκόλυνσης όλων όσοι βρεθούν στην περιοχή.ΤΟ ΠΑΡΤΙ
Γλέντι, χορός και ξεγνοιασιά

Ο Δήμος Φαιστού φιλοδοξεί η διοργάνωση του φεστιβάλ να γίνει θεσμός και γι" αυτό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηθεί ένα ατελείωτο γλέντι χαράς, χορού και ξεγνοιασιάς. Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ θα γίνει η παρουσίαση ενός λευκώματος που επιμελήθηκε ο Γερμανός Αρν Στροχμάγιερ και περιέχει δώδεκα αυθεντικές ιστορίες πρώην xίπις, έτσι όπως γράφτηκαν από τους ίδιους.Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στους νέους, ενώ θα πραγματοποιηθεί κεντρική συναυλία με δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής. Από το πρωί της Κυριακής, εξάλλου, μουσικοί παραγωγοί θα παίζουν δυνατά μουσική για να δώσουν τη σκυτάλη σε live μπάντες. Χορευτικά δρώμενα από 25μελή ομάδα χορευτών πρόκειται να πραγματοποιηθούν παράλληλα στο πλαίσιο της κυριακάτικης εκδήλωσης. Η βραδιά θα κλείσει με μεγάλο beach party. Η τρίτη ημέρα περιλαμβάνει το πρωί δραστηριότητες για παιδιά, ενώ ταυτόχρονα μουσικοί παραγωγοί θα συνεχίζουν να δίνουν ρυθμό στο φεστιβάλ.


Από την ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ στο e-go.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2567.html