Thalia : Η βασίλισσα της latin pop


Ημερομηνία Σάββατο, 14 Μάι 2011 @ 15:15
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας giorgosbionic



Η Μεξικάνα diva της μουσικής και της μικρής οθόνης εξακολουθεί να υπάρχει είδωλο εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο...

Όταν κάποιος ακούει το όνομα Thalia, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι οι επιτυχημένες μεξικάνικες σειρές που καθήλωσαν το τηλεοπτικό κοινό πριν μερικά χρόνια όπως η Ροζαλίντα, η Μαριμάρ και η Μαρία της γειτονιάς, αλλά και latin επιτυχίες που χορέψαμε και αγαπήσαμε!



Στην Ελλάδα την πρωτογνωρίσαμε το 1998. Δίσκοι της όπως En extasis, Amor a la mexicana, Arrasando και Thalia έκαναν τεράστια επιτυχία! Το 2000 μάλιστα η ίδια ήρθε στην χώρα μας για να της απονεμηθούν χρυσές πλακέτες για τις πωλήσεις των δίσκων της. Το αποτέλεσμα ήταν πρωτοφανές. Χιλιάδες Έλληνες, κάθε φύλου και όλων των ηλικιών είχαν μαζευτεί για την δουν από κοντά, για να υποδεχτούν την Μεξικάνα Madonna, το είδωλό τους, την γυναίκα που παρακολουθούσαν κάθε μεσημέρι στους τηλεοπτικούς τους δέκτες!

Το 2003 η Thalia πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το αγγλόφωνο crossover της και πλέον είχε ήδη καθιερωθεί ως παγκόσμια popstar. Το 2005, συνέχισε την επιτυχία της διεθνώς χάρις τον δίσκο The sixth sense, με τον οποίο ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy.

Ωστόσο, στην συνέχεια τα πράγματα χαλάρωσαν. Ένας δίσκος-φιάσκο (Lunada), η δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας και προβλήματα υγείας απομάκρυναν την Thalia από τα δρώμενα και την showbiz.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η Ταλία κατόρθωσε το ακατόρθωτο! Να μην χάσει ούτε 1 θαυμαστή της. Στην Ελλάδα το fan club της παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα για ξένες τραγουδίστριες, ενώ οι πωλήσεις των δίσκων της είναι εξαιρετικά υψηλές, παρόλο που δεν προωθείται στα media.

Το ελληνικό fan club της Thalia, TLQ Thalia, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα fan clubs τραγουδιστών για τα ελληνικά δεδομένα!

Thalia Sodi Miranda - και με Ελληνικό Fan Club

Όσο για την Thalia, ας δούμε πιο αναλυτικά την πορεία της :

Η Thalia Sodi Miranda (ή απλά Ταλία όπως την γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος) είναι Μεξικάνα τραγουδίστρια, ηθοποιός, στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας, και επιχειρηματίας. Έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα στην πολυετή καριέρα της, εφόσον είναι ενεργή δισκογραφικά από 1981 μέχρι σήμερα. Δίσκοι της όπως En extasis, Amor a la mexicana, Arrasando, Thalia, Greatest Hits, The Sixth Sense, Primera Fila κατόρθωσαν πλατινένιες πωλήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ίδια, πλέον, ζει στο Μανχάτταν μαζί με τον σύζυγό της Τόμμυ Μοττόλα και την μικρή της κόρη Σαμπρίνα. Μάλιστα, είναι έγκυος στο 2ο παιδί της.

Στην Ελλάδα την γνωρίσαμε αρχικά από τις τηλενουβέλλες της που έσπασαν ρεκόρ τηλεθέασης όταν προβάλλονταν (Μαρία της γειτονιάς, Μαριμάρ, Ροζαλίντα) ενώ σύντομα η μουσική της κατέκτησε και τα ελληνικά charts.

Ο πιο πρόσφατος δίσκος της ζωντανής ηχογράφησης και στα ισπανικά, Primera Fila (2010) έφτασε μέχρι την 6η θέση στον ελληνικό κατάλογο πωλήσεων, δείχνοντας έτσι πως εξακολουθεί να λατρεύεται από μεγάλη μερίδα ανθρώπων μέχρι και σήμερα!






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2554.html