Πώς να αυξήσετε το μεταβολισμό σας


Ημερομηνία Τετάρτη, 27 Απρ 2011 @ 23:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας Danielo μεταβολισμός και η ενεργοποίηση του είναι από τα πιο βασικά στοιχεία σε μια προσπάθεια να χάσετε κιλάΓιατί ο μεταβολισμός είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια δίαιτα και τι μπορείτε να κάνετε για να τον βελτιώσετε. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να χάσετε κιλά αλλά και να διατηρήσετε τα υπάρχοντα, δεν είναι κάποιες περιστασιακές δίαιτες, αλλά κάτι μονιμότερο, ένας γρήγορος μεταβολισμός.

Όταν έχετε καλό μεταβολισμό οι θερμίδες που καίτε καθημερινά είναι πολύ περισσότερες, ακόμη και όταν δε κάνετε κάτι κουραστικό, όπως όταν απλά κάθεστε η ακόμη και όταν κοιμάστε.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας;


-Φάτε πολλά και μικρά ποιοτικά γεύματα σε χρονική απόσταση 3 με 3,5 ωρών το ένα από το άλλο.
Με τον τρόπο αυτό,όχι μόνο θα έχετε περισσότερη ενέργεια από πριν αλλά δε θα πεινάτε κιόλας.  Προσπαθείτε να τρώτε κάθε μέρα 5-6 τέτοια γεύματα. Δεν είναι ανάγκη να είναι όλα μαγειρευτά, κάποια μπορεί να είναι πιο πρόχειρα,κάτι σαν σνακ,όπως φρούτα ή τοστ.

-Προτιμάτε φυσικές, μη επεξεργασμένες τροφές.
Δώστε έμφαση στο πράσινο, φάτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Προτιμάτε οτιδήποτε μαύρο( ψωμί, μακαρόνια, ρύζι) και τροφές πρωτεϊνούχες, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι, ψάρι, αυγά (μόνο το ασπράδι), γαλακτοκομικά και προϊόντα σόγιας. Αποφεύγετε κακές τροφές όπως τηγανητά, γλυκά, junk food και το αλκοόλ. Είναι τροφές χαμηλής θερμιδικής αξίας, πλούσιες σε λιπαρά και άχρηστες θερμίδες, που μειώνουν το μεταβολισμό σας.

-Τρώτε οπωσδήποτε πρωινό.
Μη το παραλείπετε ποτέ, ειδικά όταν θέλετε να χάσετε κιλά. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα όλης της ημέρας και πρέπει να είναι πλούσιο. Το βράδυ αντίθετα, τρώτε λίγο και πάντα ελαφρά, μη μένετε όμως ποτέ εντελώς νηστικοί. Προτιμάτε πρωτεϊνούχες τροφές και λαχανικά.


-Πίνετε πολύ νερό, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ακόμη και όταν δε διψάτε. Πίνετε τουλάχιστον 10 ποτήρια τη μέρα. Αν είναι καλοκαίρι ή αφυδατώνεστε συχνά, λόγω συχνής άσκησης, πίνετε ακόμη πιο πολύ.

-Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κα8ημερινά και ειδικότερα το βράδυ.
Μη ξενυχτάτε συχνά. Αν δε σας φτάνει ο ύπνος,είναι καλό να αναπληρώσετε κάποιες χαμένες ώρες το μεσημέρι.


-Ασκηθείτε συχνά.
Αν δε μπορείτε,απλά κάντε ένα γρήγορο βάδην κάθε μέρα για 30-40 λεπτά. Αν μπορείτε κάντε κάποιο άθλημα η οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που περιλαμβάνει κίνηση σε συνδυασμό με ένταση.

- Ένα πράγμα που ανεβάζει το μεταβολισμό σας κατακόρυφα είναι η άσκηση με βάρη.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υγεία γενικότερα, μπορείτε να επισκεφθείτε το blog μου: http://daniel-iamhealthy.blogspot.com/


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2521.html