Πάσχα 2011: Νεκροί από τροχαία και βεγγαλικά


Ημερομηνία Τρίτη, 26 Απρ 2011 @ 11:40
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Κροτίδες και τροχαία καταστρέφουν τις γιορτές στοιχιζοντας σε τραυματίες και νεκρούς«Αιματηρή» ήταν και η φετινή έξοδος του Πάσχα καθώς περισσότεροι από 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο από τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν, την Μεγάλη Εβδομάδα από την κατασκευή και χρήση βεγγαλικών.

Παρά τα μέτρα της Τροχαίας και τις προειδοποιήσεις, και στην φετινή έξοδο σημειώθηκαν 21 τροχαία δυστυχήματα, 34 ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς και 220 ατυχήματα όπου οι εμπλεκόμενοι χτύπησαν ελαφρά.

Οι δύο νεκροί από τα βεγγαλικά ήταν στην Ρόδο και σκοτώθηκαν επιτόπου κατά την κατασκευή αυτοσχέδιων βαρελότων.


Πιο συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο, ένας 39χρονος και ένας 30χρονος στο Μανδρικό Ρόδου σκοτώθηκαν κατά την κατασκευή βαρελότων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου, οι δύο άντρες βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Επίσης, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται ένα 7χρονο αγόρι το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από κροτίδα στον προαύλιο χώρο εκκλησίας στην Ανθηδόνα Ευβοίας, το βράδυ της Ανάστασης. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο, το παιδί έχασε τελικά το αριστερό του μάτι.

Όπως έγινε γνωστό, ένας 26χρονος, εκτόξευσε την φωτοβολίδα ειδικού τύπου μπροστά στην κύρια είσοδο του ναού όπου βρισκόταν το αγοράκι μαζί με τους γονείς του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ακόμη στη περιοχή Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης ένας 11χρονος τραυματίστηκε ελαφρά από χρήση βεγγαλικών τα οποία πυροδότησε μαζί με μια 12χρονη το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 34χρονη μητέρα τους κοριτσιού, που είχε πάρει κρυφά τα βεγγαλικά, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, μετά από έκρηξη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή Αγία Τριάδα Καλαμάτας όπου κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες κροτίδες εν όψει του Πάσχα.


Πηγή: Πρώτο Θέμα






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2512.html