Ερχονται οι N.O.H.A. (Noise Of Human Art) σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Ημερομηνία Τρίτη, 26 Απρ 2011 @ 00:55
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΟι N.O.H.A. ζωντανά σε Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΗ μουσική κολεκτίβα N.O.H.A. (Noise Of Human Art), ένα από τα πιο σημαντικά και πρωτοπόρα σχήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής και έθνικ σκηνής, το συγκρότημα που ευθύνεται για μερικά από τα κομμάτια που κυριάρχησαν στα airplay εναλλακτικών ραδιοφωνικών σταθμών τα τελευταία χρόνια (όπως τα Tu café, Balkan hot step κ.α.), έρχεται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Block 33 και το Σάββατο 14 Μαΐου στο Κύτταρο Live, με ένα live γεμάτο breakbeats, flamenco, drum ‘n’ bass, balkan ρυθμούς. Συνένοχοι στο μεγάλο πάρτυ το τρομερό δίδυμο των Palov & Mishkin (aka Blend) της Cast-a-Blast, καθώς και άλλοι guests.

Οι Ν.Ο.Η.Α. live σε Θεσ/νίκη και Αθήνα!
+special guests: Palov & Mishkin

Παρασκευή 13 Μαΐου @ Block 33, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 14 Μαΐου @ ΚΥΤΤΑΡΟ, Αθήνα


Ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο πάρτυ της άνοιξης!

Info:
N.O.H.A. live + special guests Palov & Mishkin
Παρασκευή 13 Μαΐου – Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33
Σάββατο 14 Μαΐου - Κύτταρο live, Ηπείρου 48 και Αχαρνών

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

E-tickets (15 ευρώ) στα:
www.nohaathens.eventbrite.com
www.nohathess.eventbrite.com

Στα σημεία προπώλησης: Metropolis & Ticket House (18ευρώ)


N.O.H.A.
Noise.Of.Human.Art

Η κολεκτίβα φαινόμενο των Ν.Ο.Η.Α. (Noise Of Human Art) είναι πια ένα από τα πιο πετυχημένα σχήματα της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής σκηνής. Ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 να πειραματίζονται και να δημιουργούν τον δικό τους μοναδικό ήχο, ένα μείγμα από drum ‘n’ bass, flamenco, breakbeats, electrojazz μέχρι balkan ρυθμούς και δεν έχουν σταματήσει να εξελίσσουν τον ήχο τους, περνώντας ως και σε trip-hop μονοπάτια στις πιο πρόσφατες δουλειές τους.

N.O.H.A.

Η μεγάλη αναγνώριση και επιτυχία για τους N.O.H.A. ήρθε με το album Dive In Your life (2007), ενώ είχαν ήδη κυκλοφορήσει τα Noise Of Human Art (1997), No Slack (2001) και Next Plateau (2003). Το single τους ‘Tu café’ έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα ραδιοφωνικά κομμάτια πανευρωπαικά, όπως και στη χώρα μας μέχρι σήμερα, και έγινε η αφορμή να γίνει πιο γνωστή αυτή η σπουδαία μπάντα. Κομμάτια όπως το drum ‘n bass ‘Dive in your Life’, το παραδοσιακό ισπανικό ‘Pijama’, το balkan breakbeat ‘Balkan hot step’ και πολλά άλλα καθιέρωσαν την μπάντα σαν το πιο φρέσκο και πρωτοπόρο σχήμα στην κορεσμένη ευρωπαϊκή ethnic σκηνή. To ‘Balkan hot step’ μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και σε διαφήμιση της Nike. Η μουσική πορεία της μπάντας συνεχίστηκε δυναμικά με το Respect the Menu (2010) και όπως έχουν ήδη ανακοινώσει η νέα τους δουλειά, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.

Τα μέλη του συγκροτήματος κατάγονται από Γερμανία, Τσεχία, Ισπανία και Αμερική. Οι κοσμοπολίτες N.O.H.A. προτιμούν να τραγουδούν σε αγγλικά και ισπανικά κυρίως. Τα live τους είναι μία μοναδική γιορτή και δίκαια θεωρούνται ένα από τα καλύτερα live ηλεκτρονικά σχήματα αυτή τη στιγμή, έχοντας ήδη εμφανιστεί και ενθουσιάσει σε αναρίθμητα και διαφορετικού χαρακτήρα φεστιβάλ (Exit, Ostrava, Electronic Beats, Praha Jazz Festival κ.α.) και δίπλα σε ονόματα όπως οι Prodigy, Goldie, Peshay. Αυτή την μοναδική γιορτή που ξέρουν να στήνουν οι N.O.H.A. θα έχει το ελληνικό κοινό την ευκαιρία να απολαύσει για πρώτη φορά ολοκληρωμένα στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους...

Ετοιμαστείτε για τους N.O.H.A.!PALOV & MISHKIN (Cast-a-blast)

Ο Palov και ο Mishkin (aka Blend), μεγάλωσαν μαζί σε μια εποχή που μεσουρανούσε το breakdance, οι αγώνες wrestling μέσω καλωδιακής και οι ανταλλαγές με κασέτες old school hip-hop. Γύρω στο 1987 το δίδυμο έπρεπε να χωρίσει εξαιτίας της μετακόμισης του Μishkin σε άλλη πόλη. Ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους και κανείς δεν άκουσε νέα του άλλου για τουλάχιστον 20 χρόνια. Τον Μάρτιο του 2006, εντελώς τυχαία, βρέθηκαν μέσα στο ίδιο ταξί… Και έτσι επανασυνδέθηκαν…And their story begins!

Palov & Mishkin

Το 2007 η Cast-a-Blast ανέθεσε στο περιβόητο δίδυμο την επιλογή κομματιών για την συλλογή Backslam Extravaganza. Μέχρι σήμερα οι Palov & Mishkin έχουν κυκλοφορήσει μουσική για μερικά από τα καλύτερα ευρωπαϊκά labels του χώρου όπως τα Gamm, Rebtuz, και Resence records, έχουν κάνει remix για τους Hot 8 Brass Band, τους Lovemonk’s Mas Achillyfunk, ενώ οι δίσκοι τους βρίσκονται στις πρώτες θέσεις πωλήσεων σε δισκάδικα όπως τα αγγλικά Fat City, Phonica και Juno records. Το 2009 κυκλοφόρησαν το album ‘Think Twice’ όπου συνδυάζουν funk και hip-hop με cumbia, reggae και breaks με ένα χιουμοριστικό σχεδόν τρόπο, σήμα πλέον κατατεθέν των Palov & Mishkin. Το τρομερό ‘διεθνές’ πια δίδυμο, από τα ελάχιστα που διαθέτει η εγχώρια σκηνή, ευθύνεται για μερικές από τις πιο δυνατές βραδιές που κυκλοφορούν, για πολλά και ενδιαφέροντα releases με τα διάφορα projects στα οποία συμμετέχουν και χωρίς υπερβολή για τη δημιουργία μιας ολόκληρης μουσικής σκηνής...


Links:
www.n-o-h-a.de
www.cast-a-blast.com
www.blendmishkin.net


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2509.html