Θέλετε να αδυνατίσετε; Μη λιμοκτονείτε!


Ημερομηνία Πέμπτη, 21 Απρ 2011 @ 21:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας DanielΑδυνατίστε χωρίς να πεινάτεΓιατί η λιμοκτονία δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αδυνατίσουμε. Πάρα πολλοί άνθρωποι,δυστυχώς δε γνωρίζουν πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και στην προσπάθειά τους να το βοηθήσουν καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο,να το πολεμάνε. Όταν έχουμε να κάνουμε με κάτι που δε γνωρίζουμε, καλό είναι να μη κάνουμε απλώς υποθέσεις, που τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται λανθασμένες.
Αυτό το λάθος γίνεται πάρα πολύ συχνά. Στηριζόμενοι πάνω σε αυτές τις υποθέσεις ενεργούμε όπως δε πρέπει και στην τελική όχι μόνο δε διορθώνουμε το πρόβλημα αλλά το διογκώνουμε κιόλας.
Μια από αυτές τις υποθέσεις είναι και η λιμοκτονία. Αρκετοί άνθρωποι δε, είναι τόσο πεπεισμένοι ότι κάνουν το σωστό,που δε μπορείς να τους πείσεις με τίποτα για το αντίθετο.


Τι συμβαίνει λοιπόν όταν λιμοκτονούμε;

Το σώμα μας κρατά όσα περισσότερα αποθέματα λίπους μπορεί και θυσιάζει μυικό ιστό.Με τον τρόπο αυτό μειώνεται αισθητά ο μεταβολισμός μας,διότι οι μύες είναι οι μηχανές του μεταβολισμού.Κάθε φορά που χάνουμε μυικό ιστό,ο μεταβολισμός μας πέφτει όλο και πιο πολύ.Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στο μέλλον,θα καίμε λιγότερες θερμίδες σε καθημερινό επίπεδο,με άλλα λόγια,θα τρώμε λιγότερο από πριν αλλά είτε θα παραμένουμε στάσιμοι,είτε θα παίρνουμε επιπλέον κιλά.

Επιπλέον,κάποια στιγμή το σώμα μας δε θα αντέξει αυτή την παρατεταμένη περίοδο πείνας. Έχοντας μια απελπιστική ανάγκη για την ενέργεια που του στερούμε μέσω της εσκεμμένης μη πρόσληψης τροφής στην οποία το εκθέτουμε εδώ και πολύ καιρό, θα σημάνει συναγερμό και θα μας πιέσει αφόρητα για να του προσφέρουμε.Πως θα το κάνει αυτό; Δημιουργώντας μας το αίσθημα της υπερβολικής πείνας: "Φάε, φάε, ΦΑΕ!"

Τότε είναι που δε μπορούμε να αντέξουμε πια άλλο και τρώμε,πολύ περισσότερο από πριν.Επειδή όμως από τη μία τρώμε πιο πολλές θερμίδες από πριν,από την άλλη καίμε πλέον και λιγότερες θερμίδες λόγω του αργού,πλέον,μεταβολισμού που έχουμε, το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ένα μεγάλο πλεόνασμα θερμίδων που επειδή το σώμα μας δεν είναι ικανό να διαχειριστεί/κάψει όπως πριν και έτσι τις πετάει στην άκρη, αποθηκεύοντάς τες ως λίπος.

Έτσι λοιπόν,καταλήγουμε να είμαστε ακόμη χειρότερα από πριν, με λιγότερους μύες και ακόμη περισσότερο λίπος πάνω μας.Όχι μόνο αυτό,αλλά πλέον είναι ακόμη πιο δύσκολο να αδυνατίσουμε λόγω του εξαιρετικά αργού μεταβολισμού που διαθέτουμε.Αν θέλετε,λοιπόν, να χάσετε τα περιττά σας κιλά,μη λιμοκτονείτε,γιατί θα πετύχετε μακροπρόθεσμα, το εντελώς αντίθετο.

Σας εξήγησα,όσο πιο σύντομα μπορούσα, τι ακριβώς συμβαίνει.Αν θέλετε να μάθετε γιατί το σώμα ενεργεί έτσι αλλά και πώς γενικότερα,όπως και πολλά άλλα σχετικά αυτό και την υγεία γενικότερα,μπορείτε να με επισκεφθείτε στο blog μου:
http://daniel-iamhealthy.blogspot.com


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2506.html