Αποφύγετε τις δίαιτες express!


Ημερομηνία Δευτέρα, 18 Απρ 2011 @ 15:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας Daniel



Αποφύγετε τις δίαιτες express!Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Μάθετε γιατί δε πρέπει να βιαζόμαστε ποτέ όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε και για ποιο λόγο όλες οι γρήγορες δίαιτες, μακροπρόθεσμα, αποτυγχάνουν.

"Χάστε 10 κιλά σε 1 μήνα! - Χάστε 3 κιλά σε 3 μόνο μέρες!"

Ο "κατάλογος προσφορών και εκπτώσεων" στο αδυνάτισμα δεν έχει τέλος. Οι δίαιτες αυτές πραγματικά κάνουν αυτό που υπόσχονται,σας βοηθούν να χάσετε πολλά κιλά μέσα σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα.Ωστόσο,δε σας πληροφορούν για ένα πολύ βασικό πράγμα : τι είδους κιλά είναι αυτά που θα χάσετε.



Να σας πω ένα μυστικό;Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να χάσει μέχρι και 1 κιλό λίπους MAX κάθε βδομάδα,και αυτό,κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες,δεδομένου ότι κάνετε τα πάντα σωστά.Οτιδήποτε άλλο χαθεί πέρα απ' αυτό δε θα είναι λίπος,αλλά μυικός ιστός και υγρά-νερό,πράγμα που δεν είναι καλό για σας,αφού από τη μια θα μειωθεί σημαντικά ο μεταβολισμός σας-αυτό γίνεται κάθε φορά που χάνουμε μυς-και θα αφυδατωθείτε.

Με άλλα λόγια,αν χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα,μόνο τα 4 από αυτά θα είναι λίπος,ενώ τα υπόλοιπα 6 όχι.Εκτός αυτού,θα δυσκολευτείτε να χάσετε μετά τα υπόλοιπα .Αυτό συμβαίνει πάντα όταν αδυνατίζουμε γρήγορα και απότομα.Όταν χάνουμε κιλά με τέτοιο τρόπο χάνουμε πολλά μυικά κιλά, με αποτέλεσμα να αποκτούμε ένα πολύ πιο αργό μεταβολισμό και έτσι να καίμε πολύ λιγότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση από όσες καίγαμε πριν.

Στο σώμα μας αρέσουν οι αλλαγές αλλά όχι οι γρήγορες και απότομες αλλαγές.Το σώμα μας σοκάρεται όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους αλλαγές,ειδικά όταν το ωθούμε να λειτουργήσει πέρα από τα όρια του.Όταν το σώμα μας πιεστεί έτσι,θα ενεργήσει αμυντικά και αρνητικά προς τα εμάς,θα θεωρήσει ότι απειλείται και θα σημάνει συναγερμό,θέτοντας σε ισχύ αμυντικούς και προστατευτικούς μηχανισμούς που διαθέτει για αυτό το λόγο.Ένας απ' αυτούς έιναι να κρατάει το υπόλοιπο λίπος.Θα αρνείται πεισματικά να το χάσει.Και εκεί είναι που ενώ όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά,η ζυγαριά κολλάει και δε λέει να ξεκολλήσει με τίποτα.

Οι δίαιτες express είναι πάντα στη μόδα και χρησιμοποιούνται κυρίως από διάσημους αλλά και από ανθρώπους που δε γνωρίζουν και βιάζονται.Το μόνο που μπορεί μια τέτοια δίαιτα να σας δώσει είναι ένα γρήγορο αποτέλεσμα και όχι ένα καλό αποτέλεσμα,σίγουρα πάντως δε μπορεί να σας δώσει κάτι υγιεινό και πάνω απ' όλα μόνιμο. Αποφύγετε πάση θυσία τέτοιου είδους δίαιτες. Αν θέλετε να χάσετε κιλά για μια περίσταση,σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μη το αφήσετε για τελευταία στιγμή. Υπολογίστε το από πριν και δώστε στο σώμα σας το χρόνο που χρειάζεται.

Περισσότερα στο blog μου: daniel-iamhealthy.blogspot.com






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2500.html