Athens Fringe Festival 2011 - Smile in the Mind


Ημερομηνία Κυριακή, 17 Απρ 2011 @ 09:30
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSAthens Fringe Festival 2011 - Η Αθήνα μας ανήκειΤο Athens Fringe Festival επιστρέφει φέτος ανανεωμένο και γεμάτο ενέργεια! Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 20-26 Ιουνίου 2011, στην Τεχνόπολη, το Βρυσάκι, τον χώρο πολιτισμό @Ρουφ, το θέατρο Eliart, και σε επιλεγμένους χώρους στην πόλη.

Οι συμμετοχές άνοιξαν!
Περιμένουμε με χαρά όλους τους καλλιτέχνες και τις Μ.Κ.Ο να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 18 Μαΐου. Το Φεστιβάλ καλοσωρίζει όλες τις μορφές τέχνης και ειναι ανοιχτό σε όλους.

Το πρόγραμμα του Athens Fringe Festival 2011 θα βασιστεί πάνω στο concept: «Smile in the Mind».Σε συνέχεια της φιλοσοφίας μας «Η Αθήνα μας ανήκει» φέτος στρέφουμε την προσοχή μας στο έμψυχο υλικό της πόλης – στους ανθρώπους της. Το φετινό θέμα πραγματεύεται την ευτυχία, και όλα αυτά, μικρά και μεγάλα που κάνουν τον καθένα από εμάς να διατηρεί το χαμόγελο, την ευτυχία και την ελπίδα μέσα του, παρά τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες. Μέσα σε ένα περιβάλλον που μιλάει συνεχώς για χρήματα, αδιέξοδα, απαισιοδοξία, κατάρρευση και δυσαρέσκεια εμείς θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν αυτά που τους κάνουν ευτυχισμένους και τους δίνουν ώθηση για δράση.

Οι καλλιτέχνες θα κληθούν να δημιουργήσουν έργα με αυτό το θέμα, και η κοινωνική δράση που θα οργανωθεί θα είναι και αυτή στηριγμένη στο concept αυτό.

Το Fringe Festival θα παραμείνει ένα non-curated φεστιβάλ, ανοιχτό σε όλους τους καλλιτέχνες, αφού αυτό είναι και ένα από τα πολύ σημαντικά κομμάτια της ταυτότητας του. Η χρήση συγκεκριμένου θέματος στην φετινή διοργάνωση γίνεται με στόχο την επίτευξή ενός πιο δεμένου καλλιτεχνικού προγράμματος με συνοχή ως προς τη φιλοσοφία, τους στόχους και τα μηνύματα που επιθυμεί να δώσει.


Η Φιλοσοφία πίσω από το Athens Fringe Festival
ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Διασταυρωνόμαστε στην είσοδο του μετρό, ανεβαίνουμε την Κηφισίας σε διπλανά αυτοκίνητα, κοιταζόμαστε μέσα από τα παράθυρα των τρόλεϊ. Αφορμή ζητάμε να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον και χαιρόμαστε όταν τη βρίσκουμε, έστω και για να βριστούμε. Ζούμε στην ίδια πόλη. Είμαστε η πρώτη γενιά που τη νιώθει δική της και την αγαπάει.

Η Αθήνα μάς ανήκει και είναι η προέκταση του σαλονιού μας. Μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας μέρα και νύχτα. Οι πολυκατοικίες, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, μάς φαίνονται πολύ όμορφα.
Η πραγματικότητα είναι ωραία, μπορεί να είναι ακόμα και μαγική.

Το Fringe είναι το φεστιβάλ της.

ΣΤΟΧΟΣ
Το Athens Fringe Festival είναι ένα grassroots συμμετοχικό πανηγύρι Τέχνης και Δράσης, φρέσκο, χαρούμενο και ανοιχτό σε όλους. Είναι μια φιλόδοξη και πρωτοποριακή οργάνωση γεμάτη δημιουργικότητα και ενέργεια για αλλαγή και παρέμβαση.

Πιστεύουμε στον δυναμισμό και την δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών και των ομάδων κοινωνικής δράσης και υπάρχουμε για να παρέχουμε ένα ανοιχτό βήμα παρουσίασης των ιδεών, του έργου και της δράσης τους.

Τελικός στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς και η δημιουργία νοήματος στη ζωή μας, μέσα από τη δημιουργία, την επικοινωνία, τη συμμετοχή, την καλλιτεχνική ζύμωση και την κοινωνική δικτύωση.


ATHENS FRINGE FESTIVAL ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
Το Fringe δεν είναι μόνο ένα Φεστιβάλ. Είναι –πολύ περισσότερο- ένα κοινωνικό δίκτυο, που δεν απέχει πολύ από το facebook, ή το myspace, με μια όμως τεράστια και ειδοποιό διαφορά: Δεν είναι εικονικό, αλλά πραγματικό. Δεν το περιδιαβαίνεις "σερφάροντας" αλλά περπατώντας. Στις πτυχές του συναντάς αληθινούς ανθρώπους, καλλιτέχνες! Απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης με στόχο να λειτουργήσει ως συνεκτικό δίκτυο ανάμεσά τους. Απευθύνεται στα κύτταρα της πληροφορίας, στα blogs, στα sites, στα portals, ώστε αυτά να γίνουν οι ξενιστές της ιδέας και της δυναμικής του.


Athens Fringe Festival 2011 + εθελοντισμός
Το Athens Fringe Festival 2011 καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία πριν και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή. Οι ανάγκες μιας διεθνούς φεστιβαλικής διοργάνωσης η οποία δεν περιορίζεται σ’ έναν και μόνον χώρο, είναι πολλές και ποικίλες και καλύπτουν όλα τα στάδια διοργάνωσης και προετοιμασίας της.

Η προσφορά εθελοντικής εργασίας περιλαμβάνει:
- Συμμετοχή στις προγραμματισμένες ακτιβιστικές δράσεις
- Επικοινωνία και προβολή του Φεστιβάλ και των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους υπεύθυνους επικοινωνίας του AFF
- Υποστήριξη στην οργάνωση και υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος
- Ομάδες υποδοχής καλλιτεχνών και κοινού
- Υποστήριξη στα εκδοτήρια και προσωπικό box office
- Οδηγούς που θα καλύπτουν ποικίλες οργανωτικές ανάγκες
- Επίβλεψη εκθέσεων και χώρων διεξαγωγής άλλων εκδηλώσεων
- Διανομή flyers τόσο σε σημεία διεξαγωγής των εκδηλώσεων του AFF αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης


Σε όλους τους εθελοντές θα δοθεί πάσο το οποίο θα τους εξασφαλίζει ελεύθερη είσοδο σε οποιαδήποτε εκδήλωση/παράσταση επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Για όσους έχουν ένα ειδικότερο ενδιαφέρον όσον αφορά στην διοργάνωση ενός διεθνούς φεστιβάλ τεχνών, η συμμετοχή τους ως εθελοντές στο Athens Fringe Festival 2011 θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα προς βήμα το στήσιμο μιας γιορτής των τεχνών που θα φέρει κοντά καλλιτέχνες και ενεργούς πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση volunteer@sinthesis.gr, αναγράφοντας την ένδειξη «Εθελοντής».


Περισσότερες πληροφορίες: http://www.fringefestival.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2498.html