Τρία δελφίνια στη Ρόδο νεκρά από ..αγάπη!


Ημερομηνία Παρασκευή, 15 Απρ 2011 @ 08:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS3 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στη ΡόδοΣυγκλονίζει ο ταυτόχρονος θάνατος τριών δελφινών στις δυτικές ακτές της Ρόδου με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για πράξη αυτοθυσίας και αλληλεγγύης.

Τα θηλαστικά δεν έφεραν εξωτερικά τραύματα ή χτυπήματα και εικάζεται ότι τα δύο δελφίνια βγήκαν στις ακτές και τελικά ξεψύχησαν στην προσπάθειά τους να συμπαρασταθούν στο τρίτο δελφίνι το οποίο επίσης κατευθύνθηκε προς την ακτή, αντιμετωπίζοντας ενδεχομένως κάποιο παθολογικό πρόβλημα.Τα τρια δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στις ακτές Σορωνής, Καλοβαρδών και Σκάλας της δημοτικής ενότητας Καμείρου. Οπως εξηγεί ο βιολόγος-ωκεανογράφος Βασίλης Ποδιάδης: "υπάρχουν περιπτώσεις που δελφίνια, λόγω της κοινωνικής δομής των πληθυσμών τους, ακολουθούν κάποιο άρρωστο δελφίνι και αυτό τα οδηγεί στην παραλία".

Η υπόθεση δεν βασίζεται σε ρομαντικές κινηματογραφικές ιστορίες με πρωταγωνιστές τα φιλικά προς τον άνθρωπο κήτη, αλλά στις «κοινωνικές δομές των πληθυσμών των δελφινιών» και έχει επιστημονική εξήγηση.

Περαστικοί ειδοποίησαν το λιμεναρχείο και ακολούθως ενημερώθηκαν ο δήμος, η υπηρεσία Δασών της Ρόδου και ο υδροβιολογικός σταθμός του νησιού. «Δεν είναι συνηθισμένο να βρεθούν στο νησί νεκρά δελφίνια και είναι πρώτη φορά που βρίσκονται ταυτόχρονα τρία νεκρά δελφίνια», μας είπε υπάλληλος της υπηρεσίας Δασών, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι και τα τρία ανήκαν στο ίδιο κοπάδι.


Εξέταση
Τα δύο από τα δελφίνια παραλήφθηκαν αμέσως από συνεργείο του Δήμου Ρόδου για να προβούν στην υγειονομική ταφή τους.

Το τρίτο δελφίνι, αφού μετρήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε μήκος 2 μέτρα και λήφθηκαν και άλλα δείγματα που θα σταλούν για περαιτέρω εξέταση. Αργότερα παραλήφθηκε από συνεργείο του δήμου για να ταφεί και αυτό υγειονομικά. Το βάρος του καθενός υπολογίζεται ότι έφτανε τα 100 κιλά.


Πηγή: Εθνος / Nooz.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2494.html