Το iPad βοηθά σε περιπτώσεις αυτισμού, Down & εγκεφαλική παράλυση


Ημερομηνία Πέμπτη, 31 Μάρ 2011 @ 03:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΣτην αντιμετώπιση του αυτισμού, του συνδρομου down, δεν βοηθάει το δημοφιλές Angry Birds στο iPadΤην ίδια στιγμή που δημιουργούνται ορδές χρηστών iPad για μια νέα έκδοση, μια άλλη δράση της εταιρείας προσελκύει επίσης έντονο ενδιαφέρον.

Στη Via West Campus, στους λόφους πάνω από το Cupertino, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για μια σειρά σεμινάρια διδασκαλίας οικογενειών για το πώς τα iPads της Apple μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βοήθεια παιδιών με αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση και άλλες αναπηρίες.


Εφαρμογές όπως το "Doodle Buddy" και "Rocket Math" υποσκελίζουν το YouTube και το "Angry Birds". Οι γονείς έχουν αρχίσει τους επαίνους μέσω blogging. "Squidalicious: The Adventures of Leelo and His Potty-Mouthed Mom" είναι ένα blog που δημιουργήθηκε από την Shannon Rosa, μια γυναίκα της οποίας ο αυτιστικός γιος βοηθήθηκε να γίνει πιο ανεξάρτητος.

Η Kelley Jensen από το Los Gatos αγόρασε ένα για τον 11χρονο αυτιστικό γιο της Beau, ο οποίος είναι γοητευμένος. Τώρα ο Beau μαθαίνει πώς να χτίζει το λεξιλόγιό του μέσα από τις εφαρμογές του iPad. Περίπου 150 γονείς, φροντιστές και επαγγελματίες παρακολούθησαν το εργαστήριο και άκουσαν τρεις ώρες παρουσιάσεων.

Η Via Services, μια τοπική μη ΜΚΟ που παρέχει υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες παρακολούθησε το πρώτο workshop τον Ιανουάριο. Μάλιστα με αφορμή τη δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα, λίγο αργότερα, ένας γονέας έκανε δωρεά 20.000 δολαρίων προς τη Via για να αγοράσει iPads και να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα.

Πηγή: Greenbusiness.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2467.html