Μισό εκατομύριο iPad 2 στην πρώτη εβδομάδα πωλήσεων


Ημερομηνία Τρίτη, 15 Μάρ 2011 @ 07:30
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΞεπούλησε το iPad 2 την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τουΠερίπου 500.000 iPad2 έχει πουλήσει μέχρι στιγμής η Apple έπειτα από το ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα στο εμπόριο με τα σημεία λιανικής πώλησης να έχουν ξεμείνει από εμπόρευμα, σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρίας Gene Munster, Piper Jaffray.

Οι θυγατρικές εταιρίες της Apple, Target Corp. και Best Buy Co. ξεπούλησαν όλες τις συσκευές, ενώ οι online αγορές από την επίσημη ιστοσελίδα της Apple φτάνουν μέχρι και τον ένα μήνα για παραλαβή της δημοφιλούς κονσόλας από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας της.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple πούλησε περισσότερες από 300.000 μονάδες μέσα σε μόνο 24 ώρες όταν το πρώτο iPad έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με την Munster, η Apple αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις της για 5,5 εκατομμύρια ταμπλέτες μέσα στο πρώτο τέταρτο του χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα.

Περίπου το 70% των ερωτηθέντων από την Munster αγοράζουν για πρώτη φορά iPad, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple επεκτείνει το αγοραστικό της κοινό. Όπως υποστηρίζει ο Trip Chowdhry, αναλυτής της Global Equities Research, κάποια από τα καταστήματα Best Buy ξεπούλησαν το διαθέσιμο εμπόρευμά τους μέσα σε 4 μόλις λεπτά!

Μέχρι και τον Δεκέμβρη η Apple πούλησε 14,8 εκατομμύρια iPad, εισπράττοντας 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις, καθιστώντας την συσκευή ως την πιο εμπορική κονσόλα στην ιστορία των ηλεκτρονικών συσκευών. Το iPad2 αναμένεται να πουλήσει τρεις φορές περισσότερο από το πρώτο iPad.

Πηγή: Πρώτο Θέμα / Bloomberg


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2441.html