Βρεθηκε μούμια 700 ετών της δυναστίας Μινγκ στη Κίνα


Ημερομηνία Δευτέρα, 07 Μάρ 2011 @ 11:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSH 700 ετών μούμια βρέθηκε τέλεια συντηρημένη μέσα σε ένα καφέ υγρόΜούμια 700 ετών, πολύ καλά διατηρημένη, ανακαλύφθηκε τυχαία, τον περασμένο μήνα, στην ανατολική Κίνα κατά τη διάρκεια οδικών εργασιών στην πόλη Taizhou της επαρχίας Jiangsu. Οπως γράφει και το δημοσίευμα με τις απίστευτες φωτογραφίες της Daily Mail "She's aged well".

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της (μέχρι για παράδειγμα τα φρύδια της) έχουν διασωθεί στην εντέλεια και διακρίνονται με απίστευτη λεπτομέρεια. Πρόκειται όπως φαίνεται για υψηλόβαθμο μέλος της δυναστείας των Μινγκ. Φορούσε ρούχα από μετάξι και βαμβάκι, και πρόκειται για την πρώτη σημαντική ανακάλυψη εδώ και πολλά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.


Πρόκειται για μία γυναίκα, ύψους περίπου 1,5 μ., η οποία εκτιμάται ότι ανήκει στην ανώτατη τάξη της Δυναστείας των Μινγκ, που μεσουράνησε στην Κίνα από το 1368 μ.χ. έως το 1644 μ.χ.Οι αρχαιολόγοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εκπληκτική διατήρηση του δέρματος, των μαλλιών, των φρυδιών, αλλά και του προσώπου της, καθώς η γυναίκα έμοιαζε σαν να είχε πεθάνει πρόσφατα.Στο αριστερό της χέρι φορούσε ένα δαχτυλίδι, ήταν ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της Δυναστείας των Μινγκ, από μετάξι και βαμβάκι και ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο που περιείχε καφέ υγρό, το οποίο δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί τι είναι. Επίσης βρέθηκαν άλλα δύο ξύλινα φέρετρα που περιείχαν προσφορές.Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά ανακαλύψεων στην περιοχή, καθώς από το 1979 έως το 2008 έχουν βρεθεί συνολικά πέντε μούμιες, όλες σε πολύ καλή κατάσταση.Τα ευρήματα αυξάνουν το ενδιαφέρον για το τελετουργικό της ταφής εκείνης της εποχής.Η Δυναστεία των Μινγκ, που ίδρυσε την Απαγορευμένη Πόλη και αναστήλωσε το Σινικό Τείχος έβαλε τη σφραγίδα της στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, συνάπτοντας τις πρώτες συμφωνίες με τη Δύση.

Πηγή: Daily Mail / Newsbomb


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2430.html