Με Λούκα Γιώρκα πάει η Ελλάδα στη Eurovision της Γερμανίας


Ημερομηνία Πέμπτη, 03 Μάρ 2011 @ 11:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSStereo Mike & Λουκας Γιώρκας στην Eurovision 2011Νικητής της μεγάλης βραδιάς του Ελληνικού τελικού της Eurovision, η οποία έγινε το βράδυ της Τετάρτης, ήταν ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike με το κομμάτι «Watch My Dance» του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και της Ιωάννας Βραχάλη.
Οι ραπ χορευτές και το «βαρύ» ζεϊμπέκικο φαίνεται πως έπεισαν κριτική επιτροπή και κοινό -σε ποσοστό 50%-50%-, και έτσι το «Watch My Dance» θα εκπροσωπήσει τη χώρας μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Δείτε το βίντεο με την συμμετοχή που κέρδισε τον Ελληνικό Τελικό στο πλήρες άρθρο..


Το τραγούδι που επιλέκτηκε θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision στις 10 Μαΐου. Ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει στις 12 Μαΐου και ο τελικός του διαγωνισμού στις 14 του ίδιου μήνα.

Η επιλεκτική απώλεια μνήμης των διοργανωτών του Ελληνικού τελικού

Η ΕΡΤ μάλλον έχει ξεχάσει ποιος ήταν ο περσινός εκπρόσωπός μας στην Eurovision! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός, ότι σε ολόκληρο το show του ελληνικού τελικού έγινε μόλις ΜΙΑ αναφορά στον Γιώργο Αλκαίο και το «Opa», που πέρυσι μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους στο Όσλο! Οι υπεύθυνοι της αποψινής βραδιάς πρέπει επίσης να έχουν μπερδέψει τις χρονολογίες, καθώς στην ανασκόπηση που έγινε στο περσινό festival, παρουσιάστηκε το νικητήριο κομμάτι της Lena, ενώ για τον Γιώργο Αλκαίο και τους Friends έγινε μόλις μια αναφορά από την Λένα Αρώνη, η οποία όπως γνωρίζουμε, έχει γράψει και τα κείμενα.

Αντ’ αυτού, προβλήθηκε video του Σάκη Ρουβά, του τραγουδιστή ο οποίος στάθηκε στη σκηνή της Eurovision το 2009. Τόσο εύκολα ξέχασε η ΕΡΤ την προσπάθεια του Γιώργου και το πόσο περήφανους μας έκανε, καθώς πέρυσι ήταν η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που η Ελλάδα πήγε στον διαγωνισμό με ελληνικό στίχο; Μήπως τελικά η ΕΡΤ γύρισε την πλάτη στον Αλκαίο επειδή εκείνος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν μπορούσε να παρευρεθεί;

Μήπως η ΕΡΤ ξέχασε ότι ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends έδωσαν την ψυχή τους για τη συμμετοχή τους χωρίς ΚΑΜΙΑ βοήθεια-χορηγό; Πρώτη φορά πάντως στην ιστορία της Eurovision συμβαίνει ολόκληρη τη βραδιά του ελληνικού τελικού να γίνει μόλις ΜΙΑ αναφορά στην προηγούμενη συμμετοχή! Τυχαίο; Σίγουρα όχι!

Πληροφορίες - πηγή: gossip-tv


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2423.html