3 βή&#µ;ατα για να προλάβετε τις ρυτίδες


Ημερομηνία Πέμπτη, 10 Φεβ 2011 @ 03:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας veronicaΠρολάβετε τις ρυτίδες εύκολα και απλά Οι ρυτίδες δεν εµφανίζονται απλά ένα ωραίο πρωινό στο πρόσωπό σας. Η διαδικασία της γήρανσης είναι µακροχρόνια και ξεκινά στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερµίδας. Στόχος σας είναι να δράσετε προληπτικά. H πρόληψη είναι η καλύτερη αντιµετώπιση όσον αφορά στη γήρανση. Ξεκινώντας από την ηλικία των 25 µε απλά βήµατα, θα απαλλαγείτε από πολύ κόπο στο µέλλον.


Βήμα 1
Ενυδάτωση

Ξεκινήστε µε µια ενυδατική κρέµα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που είναι ό,τι καλύτερο όσον αφορά στην πρόληψη των ρυτίδων, αφού εµποδίζουν την καταστροφική οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο οργανισµός µας προστατεύεται ενάντια στην υπερπαραγωγή των ελεύθερων ριζών από το ενδογενές αντιοξειδωτικό δίκτυο που διαθέτει. Παρότι όµως αυτό το αµυντικό σύστηµα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αποτελεσµατικό, συχνά δεν επαρκεί, γιΆ αυτό και κρίνεται αναγκαία η πρόσληψη αντιοξειδωτικών και εξωγενώς µέσω µιας κρέµας.

Βήµα 2
Αντηλιακή προστασία
Ο ήλιος είναι µια από τις βασικότερες αιτίες γήρανσης. Οι γραµµές είναι βαθιές και οι διχρωµίες στην επιφάνεια της επιδερµίδας προδίδουν το µέγεθος του προβλήµατος.
Ο καλύτερος τρόπος για να την αποφύγετε είναι η χρήση αντηλιακού καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικά το χειµώνα, για να µην επιβαρύνετε το δέρµα σας και µε ενυδατική, και µε αντηλιακό, µπορείτε να προτιµήσετε µια κρέµα ηµέρας µε αντηλιακό δείκτη προστασίας η οποία συνδυάζει όσα χρειάζεται η επιδερµίδα για να αναστείλει τη διαδικασία γήρανσης.

Βήµα 3
Σωστή διατροφή
Η υγεία του δέρµατος ξεκινά εκ των έσω, γιΆ αυτό δώστε βάση στη διατροφή. Εµπλουτίστε το καθηµερινό σας διαιτολόγιο µε τροφές πλούσιες σε µονοακόρεστα λιπαρά όπως το αβοκάντο, το οποίο επιπλέον είναι πλούσιο και σε βιταµίνη E, που προλαµβάνει τη διαδικασία της γήρανσης. Επίσης «επενδύστε» στα φλαβονοειδή (µούρα, βατόµουρα, φραγκοστάφυλα, σταφύλια) τα οποία περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά και συµβάλλουν στη διατήρηση της υγείας της επιδερµίδας. Το νερό όµως είναι ο καλύτερός µας σύµµαχος, αφού µας ενυδατώνει και παράλληλα αποµακρύνει τις τοξίνες από το σώµα µας. Επωφεληθείτε πίνοντας τουλάχιστον 1 ½ λίτρο την ηµέρα.


Της Μαρίας ∆εληγιαννάκη

από το myworld.gr
Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2404.html