Ερχεται το iPhone 5 μέσα στο 2011


Ημερομηνία Δευτέρα, 07 Φεβ 2011 @ 11:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Ερχεται μέσα στη χρονιά η νέα έκδοση του δημοφιλούς iPhone της AppleΤο iPhone 5 είναι η φυσική εξέλιξη της επιτυχίας της Apple στον τομέα των κινητών. Ήδη γνωρίζουμε ότι η Apple ετοιμάζει dual core επεξεργαστή και νέα GPU για το iPhone 5 και πιθανότατα για το iPad 2. Αυτή την ανάγκη θέλει να καλύψει και να διασφαλίσει η Samsung που χρόνια τώρα συνεργάζεται με την Apple στο hardware κομμάτι του iPhone.

Οι Κορεάτες επενδύουν 3.6 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής chip εκτός μνήμης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Samsung αναμένεται να κατασκευάσει και σύμφωνα με πληροφορίες να τετραπλασιάσει την προμήθεια CPU και GPU προς την Apple ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του 2011, χρονιά που θα κυκλοφορήσει το iPhone 5, το iPad 2 και το iPhone Verizon.


Η νέα PowerVR GPU υποτίθεται ότι θα παράγει θαύματα και μένει να δούμε πόσο καλή θα είναι η δουλειά των μηχανικών της Apple στην αρχιτεκτονική του A4 και της Samsung σε ό,τι απαιτεί η παραγωγή αυτών. Μην ξεχνάμε ότι η Apple δεν κατασκευάζει τα chips αλλά τα σχεδιάζει εν μέρη, αγοράζοντας άδειες χρήσης και τεχνολογία από την ARM. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική γιατί η ίδια η Samsung εκτός από SoC κατασκευάζει και πουλάει μνήμες, συστατικό απαραίτητο για την λειτουργία του iPhone 5 και των υπόλοιπων προϊόντων που σχεδιάζει η Apple.

Αν η Samsung γίνει η one shop λύση που θα προτιμήσει ο Steve Jobs μένει να το δούμε, το σίγουρο είναι ότι το 2011 οι ισορροπίες στην διάθεση και κατασκευή hardware για smartphones και tablets θα αλλάξουν δραματικά.

Μην ξεχνάμε ότι η ίδια η Samsung ανταγωνίζεται στο iPhone με κινητά όπως το Galaxy S, το νέο Galaxy S αλλά και tablets όπως το Galaxy Tab. Τόσο τα κινητά όσο και το tablet της Samsung απαιτούν CPU, GPU και μνήμες.

Πηγή: newsbeast.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2400.html