Το facebook (social network) σάρωσε και τις Χρυσές Σφαίρες


Ημερομηνία Δευτέρα, 17 Ιαν 2011 @ 16:15
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSThe King's Speech - Ο Λόγος του Βασιλιά με μόνο μια χρυσή σφαίραΜε τέσσερις Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες της Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Μουσικής, το ''Social Network'' του David Fincher έκανε την έκπληξη στην 68η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

Η φετινή απονομή επεφύλασε ανατροπές, αφού δύο μεγάλα φαβορί ''Ο Λόγος του Βασιλιά'' και το ''Black Swan'' έφυγαν μόνο με μία Σφαίρα από τη λαμπερή βραδιά.

Ουσιαστικά τα μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ''μοίρασαν'' τις Σφαίρες σε μία σειρά από υποψήφιες ταινίες ξεχωρίζοντας το ''Social Network'', που μπορεί να θεωρεί εαυτόν νικητή μετά από την επικράτησή του σε τρεις βασικές κατηγορίες.


Χρυσή Σφαίρα Κωμωδίας κέρδισε το outsider ''Τα παιδιά είναι εντάξει'', ενώ η πρωταγωνίστριά του Annete Benning απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία.

Το απόλυτο φαβορί (και για τα Όσκαρ) Colin Firth πήρε τελικά τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα για τον ''Λόγο του Βασιλιά'', ενώ στην αντίστοιχη κωμική κατηγορία ο Paul Giamatti νίκησε τον Johnny Depp και τον Jake Gyllenhaal και βρέθηκε αγκαλιά με τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο ''Barney's Version''.

Η Natalie Portman δεν άφησε πολλά περιθώρια στις αντιπάλους της και επικράτησε στην κατηγορία της Χρυσής Σφαίρας Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα ως φαβορί. Δε συνέβη όμως το ίδιο και στις κατηγορίες των Β' Ρόλων, αφού τα φαβορί καταποντίστηκαν!

Ο Geoffrey Rush (Ο Λόγος του Βασιλιά) είδε την... πλάτη του Christian Bale (The Fighter) που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου και η Melissa Leo (πάλι για το The Fighter) επικράτησε της Mila Kunis (Black Swan) στην κατηγορία του Β' Γυναικείου Ρόλου.

Τέλος, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Animation πήρε αναμενόμενα το Toy Story 3 και το δανέζικο In a better world ξεχώρισε ανάμεσα στις ξενόγλωσσες ταινίες.

Αν και προάγγελος των Όσκαρ, τα τελευταία χρόνια οι Χρυσές Σφαίρες δε συμφωνούν με τα βραβεία της Ακαδημίας. Και κάτι μας λέει ότι εξαιρώντας τον Colin Firth και τη Natalie Portman, τα φετινά Όσκαρ θα χαρίσουν χαμόγελα σε άλλους υποψήφιους από τους φετινούς νικητές των Χρυσών Σφαιρών.

Εν αρχή όμως οι υποψηφιότητες, που θα ανακοινωθούν οσονούπω...

Πηγή: nooz.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2364.html