Η Λεμονιά - Κουκλοθέατρο με μία κούκλα φυσικού μεγέθους


Ημερομηνία Παρασκευή, 14 Ιαν 2011 @ 06:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΗ «Λεμονιά» είναι το αποτέλεσμα εργασίας του εργαστηρίου μαριονέτας AYUSAYA! και έχει παρουσιαστεί ως τώρα στο 15o Festival Internazionale Τeatro di Figura στο Pinerolo-Italia, στο 12o Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας στο Κιλκίς, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, σε θέατρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα (Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου 2010) και την Κω, ενώ το φετινό καλοκαίρι περιόδευσε στις πλατείες της Αμοργού και της Δονούσας.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ‘ΤΕΧΝΗΣ ΝΕΥΜΑ
παρουσιάζει την παράσταση
« Η ΛΕΜΟΝΙΑ »


Το χιονάτο αλεύρι ενώνεται με νερό, ζυμώνεται από τα ανθρώπινα χέρια, παίρνει κάτι από τη θέρμη, τη ζωντάνια, τη φροντίδα τους και μεταμορφώνεται σε ψωμί… Η Λεμονιά, έχοντας μοναδική συντροφιά το ζυμάρι που έχει μόλις φτιάξει, δημιουργεί ένα πολυδύναμο περιβάλλον και μέσα σ’ αυτό θυμάται, γελάει, θυμώνει, παίζει, ονειρεύεται αλλά πάνω απ’ όλα συνειδητοποιεί την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται μοναδικά σε όλες τις ηλικίες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη Αλεξίου
ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΚΤΡΙΑ: Ευαγγελία Νικηφόρου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια έργου: 4Ο λεπτά (Παράσταση χωρίς λόγο)
Έναρξη : Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011
Παραστάσεις: Δευτέρα -Τρίτη έως 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 9.00
Εισιτήριο: 10 ευρώ
Χώρος Τέχνης & Δράσης Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, στάση Μετρό ΜοναστηράκιΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ « Τέχνης Νεύμα»

Η θεατρική ομάδα «Τέχνης Νεύμα» δημιουργήθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη από το Ζαιμάκη Κωνσταντίνο και την Νικηφόρου Ευαγγελία αρχικά ως ανάγκη των δύο ηθοποιών να βρεθούν και να δουλέψουν μαζί, να εκφράσουν τις σκέψεις και τις αγωνίες τους, να τις μοιραστούν και να τις κοινωνήσουνε μέσα από τη θεατρική τέχνη. Πρόκειται για έναν περιοδεύοντα θίασο, του οποίου το ερευνητικό πεδίο εργασίας περιλαμβάνει το χώρο της μιμικής τέχνης, διερευνά το χειρισμό αντικειμένων και δουλεύει πάνω στο παραδοσιακό κουκλοθέατρο με τις νέες καινοτόμες τεχνικές που το διέπουν. Από την ίδρυση της η θεατρική ομάδα «Τέχνης Νεύμα» έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει 11 παραγωγές πολλές από τις οποίες περιόδευσαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού συμμετέχοντας σε γιορτές και φεστιβάλ. Πέντε από τις παραγωγές της ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με άλλους φορείς και ομάδες (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, θεατρική ομάδα Ωρθογραφικά Λάθη, Ομάδα κουκλοθεάτρου Merlin Puppetry, Teatro Osservatorio και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Τον Ιανουάριο του 2006 η ομάδα προσκαλέστηκε από το Workcenter of J.Grotowski and Thomas Richards στην Pondetera για να παρουσιάσει την πρώτη της δουλειά στα πλαίσια του προγράμματος Traicing Roads Across


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2363.html