Νέος νόμος για την τηλεόραση στην ψηφιακή εποχή


Ημερομηνία Δευτέρα, 20 Δεκ 2010 @ 16:30
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Ετοιμος είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος νόμος για την ψηφιακή τηλεόραση, βάσει του οποίου θα γίνει η μετάβαση στη νέα τεχνολογία εκπομπών, αλλά και οι αδειοδοτήσεις των καναλιών στο νέο περιβάλλον. Ο νέος νόμος, ο οποίος αποτελεί τη συνισταμένη προσπαθειών πολλών διαφορετικών υπουργείων, θα δοθεί στη δημοσιότητα τον επόμενο μήνα, αμέσως μετά τις γιορτές, σε μια προσπάθεια το Φεβρουάριο να προωθηθεί για ψήφιση και εντός του 2011 να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες (αδειοδοτήσεων κ.λπ.), ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης μετάβαση στη νέα τεχνολογία το 2013.



Αλλαγές στη διανομή κρατικών κονδυλίων

Νέο πλαίσιο και κανόνες ωστόσο έρχονται και για τον ευρύτερο χώρο του Τύπου, αφού, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση, εξετάζει και μέτρα για την αποτελεσματικότερη κατανομή των κονδυλίων που σχετίζονται με δημοσιεύσεις (κρατική διαφήμιση κ.λπ.). Στην τρέχουσα περίοδο το κονδύλι της κρατικής διαφήμισης -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- έχει εξελιχθεί σε παράγοντα υψηλής σημασίας όχι μόνο για τις επιχειρήσεις.


Εν αναμονή εξελίξεων

Ολοένα και περισσότερο συζητιέται το θέμα της λειτουργίας της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων και του τρόπου που προσεγγίζεται από το δημόσιο κανάλι η τρέχουσα ειδησεογραφία. Την περασμένη εβδομάδα, το θέμα έφτασε μέχρι και στο υπουργικό συμβούλιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι καθοριστική για τις όποιες εξελίξεις οι οποίες βέβαια θα έρθουν μετά το νέο έτος. Σήμερα πάντως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λ. Ταγματάρχης, δίνει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: Ναυτεμπορική






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2347.html