Εχε το νου σου στο παιδί...


Ημερομηνία Πέμπτη, 18 Μάρ 2004 @ 15:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΦωτογραφία. Μια στιγμή στον χρόνο. Και μια ιστορία. Με την ευχή να καταγράφουν την χαρά, την θλίψη, τον πόνο αλλά και τον αγώνα των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, οι φωτογράφοι ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΕΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ, ΜΑΡΩ ΚΟΥΡΗ και ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ εμπνέονται από την αθωότητα και εκθέτουν τις δικές τους φωτογραφίες σε μια έκθεση με τίτλο ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ,
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 50 ΤΗΛ. 210-3621601


Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το περιοδικό Δίφωνο οργανώνουν ομαδική έκθεση φωτογραφίας με γενικό τίτλο Έχε το νου σου στο παιδί.

Με χρωστήρα το μάτι τους οι φωτογράφοι συνεργάτες του Διφώνου Αναστασία Γραμματικοπούλου, Νίκος Κασέρης, Βασίλης Κολτούκης, Μάρω Κουρή και Σπύρος Τσακίρης εμπνέονται από τα στοιχεία του περιβάλλοντος κόσμου με πρωταγωνιστή το παιδί, δημιουργώντας τις δικές τους φωτογραφικές πραγματικότητες. Εικόνες που σέβονται το αρχικό ερέθισμα μετουσιώνονται σε φορείς μηνυμάτων. Μαζί και τρεις σπουδαστές των ΙΕΚ Ακμή: Παναγιώτης Ορφανίδης, Νάνη Φιορεντίνα και Μαρία Τουλιάτου.

Διάρκεια έκθεσης: 16-28 Μαρτίου 2004
Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 και 17:00-21:00 εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Ακαδημίας 50
Αίθουσα Κόντογλου
Τηλ.: 210-3621.601


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΕΡΗΣ
Ο Νίκος Κασέρης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1951. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά. Αυτοδίδακτος στη φωτογραφία από το 1970, ασχολήθηκε επαγγελματικά με αυτήν από το 1980. Με έδρα τη Ρόδο δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε πολλούς τομείς της εφαρμοσμένης φωτογραφίας. Ρεπορτάζ, τουριστική, διαφημιστική και αρχαιολογική φωτογραφία αποτελούν την κύρια επαγγελματική του απασχόληση μέχρι σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το 1985 ίδρυσε το Φωτογραφικό Εργαστήρι στο Δήμο Ροδίων, όπου δίδαξε την τέχνη της φωτογραφίας μέχρι το 1990. Το 1992 ίδρυσε την εταιρεία Rodos Image, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της έντυπης διαφήμισης και, κυρίως, στην έκδοση ποιοτικών πολυτελών βιβλίων. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι πολυτελή πανόδετα φωτογραφικά λευκώματα για τη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και τα Μικρασιατικά παράλια.

Η φωτογραφική δουλειά του Νίκου Κασέρη έχει παρουσιασθεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και πολυθεάματα στη Ρόδο, στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και σε δύο περιοδείες στην Αμερική, το 1996 και 1997, προσκεκλημένος από Πανεπιστήμια και την Ελληνική Ομογένεια.
Για τη φωτογραφική και εκδοτική του δραστηριότητα βραβεύτηκε το 1996 από την Ακαδημία Αθηνών.


ΜΑΡΩ ΚΟΥΡΗ
ΒΙΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
Μια στιγμή στο χρόνο, μια εικόνα έχει μια ξεχωριστή ιστορία. Οι φωτογραφίες μου αποπνέουν συναισθήματα εγκατάλειψης και άλλες χιούμορ. Είμαστε ανίκανοι μπροστά στη ροή των πραγμάτων. Εύχομαι να φωτογραφίσω τη χαρά, τη θλίψη, τον πόνο, τον αγώνα των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη.

Ξεκίνησα από μικρή ηλικία με το φακό και με πολύ όρεξη για περιπέτεια, να γυρίζω τη γη και να φωτογραφίζω τη ζωή και τις ανθρώπινες εκδηλώσεις.

Σπούδασα φωτογραφία και οινολογία στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Έλαβα μέρος στο workshop του Κ. Μάνου (Magnum) & Ed Kashi (National Geographic).

Αποστολές:
Ινδίες, Παλαιστίνη, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Τουρκία, Σκόπια, Αιθιοπία, Νότια Αφρική, Μαλαισία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, κατεχόμενη Κύπρος.

Eκθέσεις και πολυπροβολές:

  • Άνοιξη της φωτογραφίας, Μαραθώνιος θεάματος – Βαρκελώνη
  • Πολιτιστικός μήνας - Γιοχάννεσμπουργκ
  • Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης – Θεσσαλονίκη
  • Πολιτιστικό στέκι του ανοιχτού προγράμματος Α.Π «Διάβαση»-Αθήνα
  • Είκοσι επώνυμα καφέ της Ελλάδας
  • Ειρηνιστικό συνέδριο ΦΑΜ των γυναικών καλλιτεχνών της Μεσογείου– Ρόδος, Ζάγκρεμπ, Λίβανος, Άγκυρα
  • Θέατρο Coronet, έκθεση «Εικόνες στο σκοτάδι»

Εκδόσεις:
Τρία φωτογραφικά λευκώματα.
Η σειρά «τα χέρια του ζωγράφου Δ. Μυταρά» παρουσιάζεται στα διεθνή βιβλία του ζωγράφου.

Δημοσιεύσεις - φωτογραφίες και κείμενα :
National Geographic, COLORS, D - La Republica, La Vanguardia, Zeit Leben, Marie Claire, GEO, Grandes Viajes, «Κ», Γεόραμα, Bημαgazine, Αrt in America κ.άΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ
Ο Βασίλης Κολτούκης γεννήθηκε στην Άρτα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Παρίσι. Η συνάντηση που είχε εκεί με τον Γάλλο φωτογράφο Edouard Boubat ήταν καθοριστική για να τον κάνει να στραφεί αποκλειστικά στην τέχνη της φωτογραφίας.

Ταξιδεύει και φωτογραφίζει σε διάφορα μέρη του κόσμου, ψάχνοντας μια χώρα αθώα... Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
Ο Σπύρος Τσακίρης γεννήθηκε το 1962 στη Ζαχάρω Ηλείας. Από πολύ νωρίς άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία. Από το 1987 εργάζεται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, καλύπτοντας όλα τα μεγάλα ελληνικά και διεθνή γεγονότα. Έχει καλύψει θέματα όπως ο εμφύλιος στη Βοσνία, Πόλεμος του Κόλπου, εμφύλιος στο Λίβανο, πτώση Σοβιετικής Ένωσης, γεγονότα στην Αλβανία, πτώση Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, Κοσσυφοπέδιο ’89, εμφύλιο στη Ρουάντα, πείνα στην Αφρική, Κούρδοι έως και τον τελευταίο βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Πέρα από την επικαιρότητα έχει φωτογραφήσει σε χώρες όπως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Συρία, Σαουδική Αραβία, Αρμενία, Τανζανία, Κένυα, Νότιος Αφρική, Αίγυπτος, Κύπρος, Ολλανδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Αυστρία, αποτυπώνοντας τη διαφορετικότητα της ανθρώπινης δραστηριότητας και την παρουσία του στο περιβάλλον.

Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με το διεθνή τύπο, με το γαλλικό πρακτορείο Imapress και το γερμανικό Action Press. Θέματά του έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα ελληνικά και ξένα περιοδικά, όπως Γαιόραμα, Flame Of Life, Έψιλον, Δίφωνο, ελληνικό και ισπανικό National Geographic, Stern, Time, Paris Match, Newsweek κλπ.
Επίσης έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.
Έχει ολοκληρώσει μεγάλα projects με θέματα «Τα παιδιά μπροστά στο νέο αιώνα», «Οι άνθρωποι του τύπου στην Ελλάδα», «Ψαράδες», «Άνθρωπος και περιβάλλον». Παράλληλα, προΐσταται του φωτογραφικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας, καθώς και του περιοδικού Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας του Σαββάτου.

Εδώ και τρία χρόνια, ασχολείται με τη σκηνοθεσία. Συνιδρυτής της ομάδας κινηματογραφικών παραγωγών 4 Eyes Zone, έχει ολοκληρώσει τέσσερα ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα τα μικρού μήκους Vrooom 32’, Μπαϊάσα-Βοβούσα 17’ και Ο Θησαυρός της Λιμνοθάλασσας 17’, το οποίο και βραβεύθηκε το 2003 από το National Geographic και προβλήθηκε στο φεστιβάλ Ecocinema 2003. Και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ Flamingo 90’, μία μουσική ταινία με τους Πυξ Λαξ που κυκλοφόρησε στην αγορά με τη μορφή DVD.

Επίσης σκηνοθετεί τις παραστάσεις της ομάδας Alma Utopia, ομάδα πειραματισμού κι έρευνας για το χορό.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και από 10 χρονών ζει στη Ρόδο. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια φωτογραφίας στη Σουηδία και την Ελλάδα. Πραγματοποίησε μια ατομική έκθεση και έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article233.html