Κάθε λεπτό ανεβαίνουν 35 ώρες βίντεο στο YouTube


Ημερομηνία Παρασκευή, 12 Νοέ 2010 @ 11:40
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΤο YouTube, ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 35 ώρες βίντεο «φορτώνονται» κάθε λεπτό στην ιστοσελίδα του, δύο φορές περισσότερο απ' ότι πριν από δύο χρόνια και με σημαντική επιτάχυνση από τις αρχές του έτους. Τον περασμένο Μάρτιο, το YouTube είχε περάσει το όριο της "φόρτωσης" 24 ωρών βίντεο κάθε λεπτό.

Ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντος του YouTube, Χάντερ Γουόκ, δήλωσε ότι "αν τρία από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει (εκπομπές) 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, επί 365 ημέρες το χρόνο εδώ και 60 χρόνια, δεν θα είχαν μεταδώσει τόσα προγράμματα, όσα φορτώνονται στο YouTube σε 30 ημέρες".


Στο blog της εταιρείας, ο κ. Γουόκ υποστηρίζει ότι αυτή η πρόοδος οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως στο γεγονός ότι η μέγιστη διάρκεια ενός ερασιτεχνικού βίντεο έχει αυξηθεί από 10 έως 15 λεπτά, και στη δυνατότητα να "φορτωθούν" μίνι-ταινίες που γυρίστηκαν σε κινητό τηλέφωνο.

Αρχικά ως μια απλή πλατφόρμα για την ανταλλαγή του ερασιτεχνικών βίντεο, η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το 2005, εξυπηρετεί σήμερα περισσότερους από 500 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες σε όλον τον κόσμο, και μεταδίδει όλο και περισσότερα βίντεο επαγγελματικού περιεχομένου, τα οποία είναι συνήθως μεγάλης διάρκειας.

Τον περασμένο μήνα η Google, η οποία αγόρασε το YouTube το 2006 για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αύξηση κατά 50% σε διάστημα ενός έτους του αριθμού των παρακολουθήσεων των "επί πληρωμή βίντεο", τα οποία καλύπτονται από τη διαφήμιση, στα 2,5 δισεκατομμύρια την εβδομάδα.

Συνολικά, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας βλέπουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα.

Πηγή: ENET


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2311.html