Πέθανε το χταπόδι μάντης αποτελεσμάτων του Μουντιάλ, ο Πωλ


Ημερομηνία Τρίτη, 26 Οκτ 2010 @ 15:30
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Ο ΠΩΛ το χταπόδι πέθανεΦτωχότερος είναι από τα ξημερώματα της Τρίτης (26/10) ο θαλάσσιος κόσμος, καθώς ο Paul, το χταπόδι που έγινε “παγκοσμίως” γνωστό για τις προβλέψεις των νικητών, σε όλους σχεδόν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010, πέθανε...


Στον Paul ή αλλιώς χταπόδι “προφήτη” του φετινού Μουντιάλ, λίγο πριν τον εκάστοτε αγώνα, οι υπεύθυνοι του ενυδρείου στη Γερμανία, όπου ζούσε, τοποθετούσαν δύο δοχεία με τροφή, καθένα εκ των οποίων έφερε τη σημαία των αντίπαλων ομάδων.

Κατά “διαβολική” ή όχι σύμπτωση, ο Paul προέβλεπε τη νικήτρια ομάδα... κάθε φορά, ενώ ήταν αυτός που προέβλεψε ότι η Γερμανία θα έφτανε στο μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και ότι η Ισπανία θα επικρατούσε της Ολλανδίας και θα κατακτούσε το Κύπελλο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολύ γρήγορα, οι “μαντικές” του ικανότητες τον έκαναν περιζήτητο.

Ισπανικός ζωολογικός κήπος μάλιστα έδινε "τα πάντα" για να πετύχει τη “μετεγγραφή” του από το γερμανικό ενυδρείο, αίτημα που φυσικά οι ιδιοκτήτες του δεύτερου απέρριψαν.

Μετρητά, ανταλλαγή ζώων αλλά και δεσμεύσεις για “καλή μεταχείριση” στον Paul ήταν μερικές από τις... παρολίγον δελεαστικές προτάσεις των Ισπανών, που θεώρησαν το χταπόδι “εθνικό θησαυρό” μετά την πρόβλεψή του για νίκη της εθνικής τους ομάδας στον τελικό της διοργάνωσης.

Παρά τις επίμονες προσπάθειές τους λοιπόν, ο Paul παρέμεινε στο ενυδρείο, όπου φιλοξενείτο, από όπου ξεκίνησε τη διεθνή του “καριέρα” ως προφήτης και όπου... άφησε την τελευταία του πνοή.


Σχετικές δημοσιεύσεις:

Χταπόδι μαντεύει τα αποτελέσματα του μουντιάλ + βίντεο
H Ισπανία νικήτρια σύμφωνα με το χταπόδι Paul






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2288.html