Να μην εμφανίζονται τα σπίτια κι οι πισίνες μας στο Google maps


Ημερομηνία Παρασκευή, 22 Οκτ 2010 @ 05:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΟι γερμανοί πολίτες ζητούν να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες των σπιτιών τους από την υπηρεσία Street View της Google και μέχρι στιγμής, κατά της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έχουν υπογράψει 244.237 άνθρωποι, ανακοίνωσε η Google.

Το γερμανικό κοινό έχει εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις για την εφαρμογή του Street View, που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του χρόνου, επικαλούμενο το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Η υπηρεσία παρέχει ηλεκτρονικές φωτογραφίες των δρόμων και των σπιτιών, συνδεδεμένων με την υπηρεσία ηλεκτρονικής χαρτογράφησης της Google. Βέβαια, μέσα στο πλήθος της πληροφορίας και των φωτογραφιών, ξεφεύγουν και πράγματα που εκθέτουν ή ξενίζουν.. Δείτε χαρακτηριστκές φωτογραφίες παρακάτω..Σε μία καταχώρηση σε blog, η Google αναφέρει ότι ο αριθμός των υπογραφών αντιστοιχεί περίπου στο 2,89 % όλων των νοικοκυριών στις 20 μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, όπου πρόκειται να εφαρμοστεί το Street View.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά από την Παρασκευή που λήγει η πρώτη προθεσμία για την κατάθεση ενστάσεων από τις συγκεκριμένες 20 πόλεις.


Οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων διατείνονται ότι η υπηρεσία επιτρέπει την πρόσβαση σε πληροφορίες, που υπόκεινται στην "κατηγορία της ιδιωτικής ζωής", όπως σπίτια και κήποι, χωρίς καμία προστασία.

Αν κάποιοι ιδιοκτήτες διαφωνούν, η Google θολώνει τη φωτογραφία του σπιτιού τους στο Street View.

Το σχεδόν 3% ποσοστό ενστάσεων είναι σημαντικά χαμηλότερο απ΄ό,τι ανεμένετο από τις αρχικές αντιδράσεις των πολιτών.

Παλαιότερη δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild am Sonntag είχε διαπιστώσει ότι το 52% των Γερμανών ήταν αντίθετοι στην εμφάνιση των σπιτιών τους στο Street View.

Δείτε όμως τι έχει ήδη ξεφύγει και δημοσιευτεί στη Street View υπηρεσία των Google Maps..μπουκαδόρος εν ώρα δράσης
Ο πόλεμος των άστρων μπροστά στα μάτια σαςΣυμβαίνουν και ατυχήματαΚάποια άλλα ατυχήματα δεν φαινονται τυχαία....στην ανάγκη φαίνεται το street viewτι ακριβώς συμβαίνει εδώ, θα σας γελάσουμε..


Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μαζεύω..παντού θα σας βρει η google..Αλλά τελικά και το αμάξι του Street View συλλαμβάνεται εν ώρα δράσης (στη κυριολεξία)
Χούφτωμα δρόμου
Το γιαπωνέζικο Νext Top ModelΚαι τα επαγγελματα ..δρόμου στις επιτυχίες του Street View
Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2286.html