65χρονος (..) hacker συνελήφθη για επίθεση σε site υπουργού


Ημερομηνία Τετάρτη, 20 Οκτ 2010 @ 18:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Καθηγητής Πανεπιστημίου ο hacker του ΥΠΕΞΟ 65χρονος χάκερ (!), καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. και πολιτευτής στη Β' Αθηνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 65χρονος είναι ο δράστης της παραποίησης ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, αποδίδοντάς τη στην αναπληρώτρια υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με την οποία ενημέρωνε για τις επαφές της υπουργού με Τούρκους αξιωματούχους, στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.



Στην «ανακοίνωση» υπήρχαν δυσφημιστικές έως επικίνδυνες αναφορές για τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ο δράστης φαίνεται να την έστειλε μέσω e-mail και twitter, σε περισσότερους από 1.000 αποδέκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα χρησιμοποιείτο ψευδώς το όνομα της κ. Ξενογιαννακοπούλου, ως χρήστη ηλεκτρονικού λογαριασμού, ο οποίος δεν της ανήκει, και από τον οποίο έγινε η αποστολή.

Έπειτα από ψηφιακή έρευνα, εντοπίστηκαν τα ίχνη του αποστολέα και χθες το βράδυ έγινε έφοδος στο σπίτι του καθηγητή, ο οποίος και συνελήφθη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος προέβαλε αντίσταση, απώθησε τους αστυνομικούς και επιχείρησε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Ωστόσο οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν το δελτίο Τύπου αυτούσιο και παραποιημένο, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρούς δίσκους, χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Σε βάρος του 65χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η καταγγελία σε βάρος του αφορούσε παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 141, 363 και 370Β παρ. 1 και 4 του Π.Κ. «Διατάραξη φιλικών σχέσεων του Ελληνικού Κράτους με ξένο Κράτος» .

Την προηγούμενη εβδομάδα θύμα χάκερ έπεσε και η ιστοσελίδα του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χάρη Καστανίδη. Αγνωστος αντικατέστησε την ελληνική σημαία που υπήρχε στην ιστοσελίδα, με μία των Σκοπίων, η οποία... «κυμάτιζε» για δύο ώρες.

Η κακόβουλη ενέργεια έγινε αντιληπτή και μόλις το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του κ. Καστανίδη, αναγκάστηκαν να την αλλάξουν εξ ολοκλήρου.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2282.html