Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό από την Google και το Στάνφορντ


Ημερομηνία Δευτέρα, 11 Οκτ 2010 @ 12:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Τεχνολογία που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται μόνα τους, χωρίς οδηγό αναπτύσσει η Google σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Oι πρώτες δοκιμές έχουν ήδη γίνει, και τα αυτόματα αυτοκίνητα της Google, έχουν διασχίσει ήδη πάνω από 225.000 χιλιόμετρα. Τα αυτοκίνητα διέσχισαν τη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο, ανεβοκατέβηκαν τις διάσημες ανηφόρες της πόλης και επισκέφθηκαν τα γραφεία της Google στη Σίλικον Βάλεϊ. Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος είναι η αύξηση της οδικής ασφάλειας, η αποτροπή ατυχημάτων, καθώς επίσης και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.


Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν κάμερες, αισθητήρες ραντάρ και ανιχνευτές λέιζερ για να κινούνται. Διαθέτουν επίσης αναλυτικούς χάρτες, ώστε να μπορούν να πλοηγηθούν στους δρόμους.

"Χαρτογραφώντας χαρακτηριστικά όπως η διαγράμμιση των λωρίδων και την οδική σήμανση, το λογισμικό του αυτοκινήτου εξοικειώνεται εκ των προτέρων με το περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά του" αναφέρεται σε ανακοίνωση, που υπογράφει ο καθηγητής του Στάνφορντ, Σεμπάστιαν Τρουν.

Τα "έξυπνα αυττοκίνητα" της Google είναι πάντα επανδρωμένα, με έναν οδηγό ασφαλείας, ο οποίος θα αναλαμβάνει την οδήγηση σε περίπτωση που κάποιο πρόβλημα προκύψει. Στη θέση του συνοδηγού βρίσκεται επίσης εκπαιδευμένος χειριστής που επιβλέπει το λογισμικό του οχήματος, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η τοπική αστυνομία.

"Αν και αυτό το πρόγραμμα παραμένει σε πειραματικό στάδιο, προσφέρει μια ματιά στο πώς θα εξελιχθούν οι μεταφορές στο μέλλον χάρη στην προηγμένη επιστήμη των υπολογιστών", αναφέρει επίσης ο Τρουν.



Πηγή: Πρώτο Θέμα






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2267.html