Ράδιο Εννέα γίνεται πλέον το Πρώτο Θέμα στους 98.9


Ημερομηνία Πέμπτη, 23 Σεπ 2010 @ 22:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας veronicaΡαδιο Εννέα Οριστικό είναι το ραδιοφωνικό διαζύγιο ανάμεσα στην ομάδα του «Πρώτου Θέματος» και στον Δημήτρη Κοντομηνά. Η δημοσιογραφική ομάδα παίρνει το νοματιόν της, συμπεριλαμβανομένης της επωνυμίας του ραδιοφωνικού σταθμού και αποχωρεί από τους 98,9.

Ακριβώς 11 μήνες μετά την πανηγυρική σύμπραξη του Θέμα Radio, o ραδιοφωνικός σταθμός περνάει πλέον εξ' ολοκλήρου υπό τον έλεγχο του Δ. Κοντομηνά, ο οποίος θα τον λειτουργήσει ασορτί με τον ανανεωμένο τηλεοπτικό Channel 9. Εξ' ου και το ραδιόφωνο ονομάζεται πλέον Ράδιο Εννέα.


Όπως δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, «προωθούνται εκτεταμένες αλλαγές, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να γίνουν γρήγορα, προκειμένου να αξιοποιηθεί το μερίδιο αγοράς που κατέχει ο ραδιοσταθμός», ωστόσο η Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για αναποφασιστικότητα του επιχειρηματία σχετικά «με το πού ακριβώς πρέπει να επενδύσει και πού να μην ασχοληθεί καθόλου. Ως τότε, η κατάσταση τόσο στο ραδιόφωνό του όσο και στο Channel 9 θα παραμένει ολίγον μετέωρη με μικρές πρωτοβουλίες (βλέπε Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης και οικονομική ειδησεογραφία) για να μην πάει χαμένη η αρχή της σεζόν.»Για τη ιστορία, μετά την εξαγορά του ομίλου Alpha από το RTL, ο ραδιοσταθμός είχε απομείνει στη διοίκηση Κοντομηνά, όταν οι ξένοι επιχειρηματίες είχαν αποφασίσει να μην ασχοληθούν πια με τα ραδιόφωνα του ομίλου. Σε συνεργασία με τη δημοσιογραφική ομάδα του Πρώτου Θέματος, τον Οκτώβρη του 2009, αποχαιρέτησε το όνομα του Alpha και βγήκε στον αέρα ως Θέμα Radio. Τότε, βγάζοντας στον αέρα ισχυρά ονόματα, κατάφερε να επαναλανσάρει το ραδιόφωνο λόγου με το δικό του τρόπο, δημιουργώντας σκαμπανεβάσματα στην αγορά του ενημερωτικού ραδιοφώνου, με αρκετούς να σπεύδουν να το μιμηθούν. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, βρέθηκε πίσω από τον Σκάι, τον Real και τον Flash, με 3.1%, λίγο πιο κάτω από τα ποσοστά της χρονιάς, που κυμαίνονταν στο 3.6%.Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2240.html