Δεν πουλάει το live του Πάπα Βενέδικτου στη Μ. Βρετανία


Ημερομηνία Τρίτη, 14 Σεπ 2010 @ 17:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΧιλιάδες εισιτήρια για τον κόσμο που θα παρευρεθεί σε κάποια από τα σημεία που θα βρεθεί ο Πάπας Βενέδικτος, κατά την επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία, έχουν μείνει αδιάθετα, ελάχιστες μόλις ημέρες πριν το ταξίδι του ποντίφικα. Παρά το γεγονός ότι μόλις 400 χιλιάδες εισιτήρια έχουν εκδοθεί για τον κόσμο που θα δει από κοντά τον Πάπα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και τη Γλασκώβη, οι διοργανωτές πλέον δίνουν μάχη με το χρόνο για να καταφέρουν να γεμίσουν τα πάρκα.


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent σε σημερινό δημοσίευμα, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ενοριών που διαθέτουν τα εισιτήρια καθώς και τις σύντομες διορίες παραλαβής τους. Επίσης, ορισμένοι καθολικοί, κυρίως οι ηλικιωμένοι, δεν αποφασίζουν να πάρουν εισιτήριο καθώς οι εκδηλώσεις αρχίζουν πολύ νωρίς το πρωί ενώ χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρεθούν σε αυτές.

Τα σκάνδαλα παιδοφιλίας που διαβρώνουν την εικόνα της εκκλησίας ίσως έχουν παίξει ρόλο, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν παράπονα για το κόστος των εισιτηρίων. Το ταξίδι θα στοιχίσει στην καθολική εκκλησία 10 εκατ. λίρες, ενώ τα εισιτήρια για την συμμετοχή στην εκδήλωση του Μπέρμιγχαμ κοστίζουν 25 λίρες, στη Γλασκώβη 20 λίρες και στο Hyde Park του Λονδίνου 5 λίρες.

Οι προβλέψεις δεν έχουν καμία σχέση με την προσέλευση που σημειώθηκε το 1982 όταν εκατοντάδες χιλιάδες πιστών συγκεντρώθηκαν σε έξι σημεία ανά τη χώρα, για να δουν τον Πάπα Ιωάννη τον Δεύτερο κατά την επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία.Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2223.html