Οι Αρμός με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Κούτρα


Ημερομηνία Τετάρτη, 01 Σεπ 2010 @ 10:20
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Οι Αρμός σε ζωντανή εμφάνιση στο ΗράκλειοΔύο μοναδικές συναυλίες στην Κρήτη παρουσίασε ο μεγάλος μας συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος το Σάββατό 31 Ιουλίου (στο Μόχλος της Σητείας) και την Κυριακή 1η Αυγουστού (στο Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις στο Ηράκλειο).  Δυο συναυλίες που θα μείνουν στο μυαλό μας για πολύ καιρό, καθώς μας ¨ταξίδεψε¨ σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, περιστοιχισμένος από δύο αγαπημένους ερμηνευτές, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Γιάννη Κούτρα.


Ο Χρήστος Θηβαίος, εξαιρετικός για άλλη μια φορά, μάγεψε το κοινό ερμηνεύοντας τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που έχει πει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από την νεολαία.

Ο Γιάννης Κούτρας, συγκίνησε τους θεατές, καθώς ως πρώτος ερμηνευτής του ιστορικού έργου «Σταυρός του Νότου» του Νίκου Καββαδία (που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του), έδωσε την δική του ροκ νότα στην παράσταση.

Τους τρεις καλλιτέχνες συνόδεψε μια ορχήστρα από επίλεκτους μουσικούς ανάμεσα τους οι: Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Δημήτρης Σινογιάννης (κιθάρες), Χρήστος Βογιατζής (Μπάσο), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα).

Στην συναυλία συμμετείχε και το μουσικό σχήμα Αρμός, το όποιο αποτελείται από τους Λευτέρη Μουρτζάκη στο τραγούδι, Μάνο Σμαργιανάκη στο τραγούδι και την κιθάρα, Απόστολο Ξυριτάκη στο πιάνο, και Γιάννη Κιαγιαδάκη στο μπάσο.

Οι Αρμός για άλλη μια φορά απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια αλλά και το ζεστό χειροκρότημα από το κοινό για την εμφάνιση τους.

Οι Αρμός σε ζωντανή εμφάνιση στο Ηράκλειο στη Τεχνόπολη


Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος κατά την διάρκεια της συναυλίας έκανε εκτενή αναφορά για το συγκρότημα Αρμός, χαρακτηρίζοντας τους σπουδαίους μουσικούς και καλούς συνθέτες με ήθος κάτι που χρειάζεται η Ελληνική μουσική σκηνή. Τόνισε ότι η δική του γενιά είναι υποχρεωμένη να παραδώσει την σκυτάλη σε νέα παιδιά που θα διευρύνουν τα όρια και ότι το συγκρότημα Αρμός ανήκει στην νέα γενιά που κινείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Ανέφερε ακόμα ότι παρά την δυσκολία της κατάστασης το μέλλον τους ανήκει και ότι σίγουρα θα ξανασυναντηθούν στην σκηνή.






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2209.html