Νέος τρόπος διασκαλίας δημιουργεί παιδιά ταλέντα στην αριθμητική


Ημερομηνία Τρίτη, 31 Αύγ 2010 @ 23:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Mental Arithmetic - κάνοντας πράξεις στο μυαλό μαςΠρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα για ένα κορίτσι θαύμα, την Cheryl Lee από την Σινγκαπούρη που με μεγάλη άνεση και ταχύτητα κάνει δύσκολους και περίπλοκους μαθηματικούς / αριθμητικούς υπολογισμούς χωρίς την χρήση κάποιου βοηθήματος, ούτε καν χαρτιού και μολυβιού. Κάποιο άρθρο βέβαια, λανθασμένα και προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού έγραφε: "Η Cheryl Lee είναι μόλις 5 ετών και καταφέρνει να λύνει μαθηματικές πράξεις πανεπιστημιακού επιπέδου. Η 5χρονη από τη Σιγκαπούρη καταφέρνει να υπολογίζει το αποτέλεσμα μιας οποιασδήποτε μαθηματικής πράξης ακόμα και όταν κάποιος της διαβάζει απλά το πρόβλημα!".


Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: δεν λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα και μάλιστα "πανεπιστημιακού επιπέδου" ούτε υπολογίζει το αποτέλεσμα μιας "οποιασδήποτε" μαθηματικής πράξης. Απλά τα πάει υπέροχα με τις 4 βασικές πράξεις αριθμητικής (πρόσθεση-αφαίρεση-πολλαπλασιασμό-διαίρεση) ακόμα και με πολύ μεγάλους αριθμούς σε πολύ μικρούς χρόνους. Το μυστικό δεν κρύβεται μόνο στο ταλέντο, ή την διάνοια, αλλά και σε μια μέθοδο που συνδυάζει δεξί και αριστερό λοβό του εγκεφάλου καθώς και τον πολυ γνωστό μας από την αρχαιότητα, άβακα.



Η μέθοδος αυτή λέγεται Mental Arithmetic, και κέντρα εκπαίδευσης του CMA (Classic Mental Arithmetics) International που ανήκει η μικρή Cheryl Lee υπάρχουν στην Σινκαπούρη, Ταιβάν, Ινδία, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία, Νέα Ζηλανδία, Σουδάν,  Αυστραλία, και αλλού.


Βασίζεται στους υπολογισμούς με την νοητή / φανταστική χρήση abacus και με τα δύο χέρια, ώστε να υπάρχει η σύνδεση του ημισφαιρίου της λογικής με αυτό των σχημάτων και των εικόνων. Για αυτό θα δείτε και στο σχετικό video την μικρή Σέρυλ Λη να κάνει κινήσεις με τα χέρια της υπολογίζοντας τις πράξεις που της δίνονται προφορικά. Να σημειώσουμε ότι παρά τα μόλις 5 χρόνια της ηλικίας της, η Σερυλ Λη είναι η κάτοχος του ρεκορ στη Σιγκαπούρη για την ταχύτερη εκτέλεση πράξης με αριθμούς 10 ψηφίων (σε 5 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα).


Διαβάστε και δείτε περισσότερα (στα αγγλικά) στο http://www.cma-sg.com για την μέθοδο ή δείτε το βίντεο με την μικρή Cheryl 



 Πηγές: Ζούγκλα.gr / CMA International






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2207.html