Μουγκαφόν-οι, στο θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη


Ημερομηνία Κυριακή, 29 Αύγ 2010 @ 23:15
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Η θεατρική ομάδα ''έξω από τα τείχη'', σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Δαμιανό Κωνσταντινίδη, προτείνει μια ξεκαρδιστική κωμωδία εμπνευσμένη από τις τεχνικές του βωβού κινηματογράφου χωρίς λόγια αλλά με πολλή τρέλα που μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι. Ίντριγκες, παράνομα πάθη, αλλεπάλληλοι φόνοι. Εν ολίγοις, ό,τι απασχολεί την κοινωνία σήμερα. Με μουσική ''ραγκ-τάιμ'' γρήγορους ρυθμούς, έντονη δράση. Μια παράσταση βασισμένη στην τεχνική του μπουρλέσκ, στην εκφραστικότητα των ηθοποιών και στο σωματικό θέατρο.


30-31 Αυγούστου 2010, 
Θέατρο Κήπου
(στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης)
Ώρα: 21:15


Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Κάπου στην Ευρώπη. Νύχτα. Ένα αμυδρό φως σ’ ένα από τα παράθυρα του σπιτιού του πτωχού πλην ατίμου ταμία τραπέζης Κρις Καταχριστόουν. Τι συμβαίνει; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;; Η λάμψη ενός μπαλτά σχίζει το σκοτάδι και το κεφάλι του Κρις Καταχριστόουν. Το αίμα πλημμυρίζει το πάτωμα. “Πού να τον κρύψω, πώς να τα σφουγγαρίσω;”, αναρωτιέται έντρομη και πανικόβλητη η μοιχός σύζυγος του δολοφονηθέντος Ζέλντα Φονινκστόουν. Ο εραστής της Νταβάτζιο Μπικστινκστόουν κρατώντας τη σφουγγαρίστρα και μια σακούλα απορριμμάτων προτείνει εξαφάνιση του αγρίως κατακρεουργηθέντος πτώματος.

Τα σχέδιά τους ανατρέπονται από τον κτύπο της πόρτας. “Ποιος είναι στην πόρτα, ποιος κτυπά;” Το αίμα παγώνει στις φλέβες τους. Οι ρίζες των μαλλιών τους αναρριγούν. “Κι αν είναι η αστυνομία;” Ο κτύπος ξανακούγεται. Η Ζέλντα Φονινκστόουν γραπώνεται από τον λαιμό του του εραστή της Νταβάτζιο Μπικστινκστόουν. “Α...α...α...νοίξ...τεεεε!!!”, μια δειλή φωνή ακούγεται έξω από την πόρτα και ακολουθεί ο διάλογος:

-- Ποιός είναι;
-- Είμαι εγώ. Η δίδυμη αδελφή σου.
-- Ποιά απ’ όλες;;;;;!

(Η συνέχεια επί... σκηνής. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα της επικαιρότητας είναι εντελώς συμπτωματική. Και επί τούτου.)



Ταυτότητα της παράστασης

Σενάριο-σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης,
Σκηνικά-κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Φωτογραφίες: Σοφία Ζωντανού
Μακιγιάζ: Αγγελική Στουρνάρα
Ειδικές κατασκευές: Αθηνά Στάμου
Μουσικές επιλογές: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Καίτη Σαμαρά, Πόπη Χατζηκώστα
Κινηματογραφική λήψη: Εύη Μαυρομάτη


Παίζουν: Βάλια Μωραϊτοπούλου, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Καίτη Σαμαρά, Μπάμπης Τίγκας, Πόπη Χατζηκώστα Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης


Πληροφορίες της παράστασης

Χώρος: Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης
Ημερομηνίες: 30-31 Αυγούστου 2010
Ώρα: 21:15
Εισιτήριο: 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό.








Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2204.html