Φεστιβάλ στην Αρχαία Ολυμπία: 14 έως 18 Ιουλίου 2010


Ημερομηνία Τρίτη, 13 Ιούλ 2010 @ 23:35
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας vinill



Τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά , η «Αρχαία Ολυμπία» φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα οικολογικών συναυλιών για όλα τα γούστα στο φεστιβάλ « Earth Wind & Music Festival» , που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία από την Τετάρτη 14 Ιουλίου, μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουλίου. Στόχος του φεστιβάλ είναι να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση του καθένα μας, μέσα από την τέχνη και τη μουσική, αλλά και να ενισχύσει την αίσθηση της ατομικής μας ευθύνηςαπέναντι στο κοινωνικό σύνολο του οποίου είμαστε μέρος.


Η επιλογή της τοποθεσίας όπως είναι φυσικό δεν είναι τυχαία, καθώς ο τόπος της Αρχαίας Ολυμπίας έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμική αξία. Σκοπός του οικολογικού φεστιβάλ είναι να στρέψει τα μάτια του κόσμου στον ιστορικό αυτό τόπο, προβάλλοντας σε κάθε γωνιά της πόλης τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του μέσα από ποικίλες οικολογικές-μουσικές και μη-δράσεις.
Τι είναι όμως η «οικολογική συναυλία» : Λιτός σχεδιασμός σκηνής σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή φωτοβολταϊκά πάνελ αντί για ηλεκτρικό ρεύμα. Μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, οι υπεύθυνοι θα μετρήσουν τις εκπομπές ρύπων από το φεστιβάλ και θα επιχειρήσουν να τις εκμηδενίσουν.
Οι συναυλίες, θα γίνουν στο θέατρο Ολυμπία. Πρόγραμμα συναυλιών:
15/7: Σταύρος Ξαρχάκος, Έλλη Πασπαλά
16/7: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας
18/7: Έλενα Παπαρίζου, ONIRAMA
Οι συναυλίες, ξεκινούν στις 9 το βράδυ.






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2148.html