Χταπόδι μαντεύει τα αποτελέσματα του μουντιάλ + βίντεο


Ημερομηνία Τετάρτη, 07 Ιούλ 2010 @ 09:40
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΜπορεί ενα χταπόδι να μαντεύει όλα τα ποδοσφαιρικά αποτελέσματα σωστά; Ο Παουλ το χταπόδι μπορεί..Πολύ ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η ιστορία του χταποδιού Παουλ το οποίο φαίνεται να προβλέπει τα αποτελέσματα της Εθνικής Γερμανίας στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010 και δεν έχει πέσει έξω ούτε σε μία πρόβλεψη ακόμα. Το συμπαθές μαλάκιο βρίσκεται πλέον στο κέντρο του ενδιαφέροντος, ενώ η τελευταία του επιλογή για το αποτέλεσμα του δεύτερου σημερινού ημιτελικού μεταξύ Γερμανίας και Ισπανίας μεταδόθηκε ζωντανά από πολλά τηλεοπτικά κανάλια. Η αμφισβητήσεις έγιναν πολλές περισσότερες (ειδικά στη Γερμανία) όταν ο Παουλ το χταπόδι διαλεξε.. ΙΣΠΑΝΙΑ!Από το κουτί με την ισπανική σημαία διάλεξε το φαΐ του το διάσημο μαλάκιο, που μέχρι στιγμής έχει πέσει μέσα σ' όλες τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των αγώνων της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ. Το διασημότερο χταπόδι στον κόσμο έχει προβλέψει ότι η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ θα κέρδιζε την Αυστραλία, την Γκάνα, την Αγγλία και την Αργεντινή, όπως και ότι θα έχανε από τη Σερβία.

Δυο μέρες νωρίτερα είχε δημιουργηθεί... σκάνδαλο, όταν κάποιοι εμφάνισαν φωτογραφία που επεξεργασμένη με Photoshop έδειχνε τον Πάουλ να επιλέγει την Ισπανία. Η απάτη αποκαλύφθηκε, αλλά όταν ήρθε η ώρα η σωστή, την Τρίτη, το διαβόητο υδρόβιο επέλεξε όντως τους "φούριας ρόχας".

Η ώρα της υποβρύχιας επιλογής μεταδόθηκε ζωντανά από πλήθος τηλεοπτικών καναλιών και πολλοί Γερμανοί έσπευσαν να αμφισβητήσουν τις μαντικές ικανότητες του Πάουλ. Πρόκειται άλλωστε για βρετανικό γέννημα-θρέμμα, μιας και γεννήθηκε στα νερά της νοτιοδυτικής Αγγλίας, στην πόλη Γουέιμουθ.

Γεγονός παραμένει πάντως πως το χταπόδι Πάουλ έχει μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις προβλέψεις του, μιας και έχει βρει και τα πέντε αποτελέσματα της εθνικής Γερμανίας στο Mundial. Σημειωτέον ότι ο Πάουλ δεν είναι πρωτάρης στη διαδικασία των ποδοσφαιρικών προγνωστικών. Υπήρξε σύμβουλος και στο Euro του 2008 και όπως πιστοποίησε εκπρόσωπος του ενυδρείου όπου ζει «είχε ποσοστό επιτυχίας άνω του 80% για τους Γερμανούς».

Θυμίζουμε τη μέθοδο της "πρόβλεψης": Οι υπεύθυνοι του θαλάσσιου κέντρου ρίχνουν στη δεξαμενή όπου κατοικεί ο Πάουλ τροφή σε δύο διαφορετικά δοχεία, το καθένα από τα οποία περιέχει τη σημαία της ομάδας που πρόκειται να αγωνιστεί. Ο «Πάουλ» διαλέγει ένα από τα δοχεία και τρώει από εκεί.

Δείτε την πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της Γερμανίας με την Αγγλία
Δείτε και την πρόβλεψη που δείχνει Ισπανία για απόψε.
Πηγή: Εθνος - Πρώτο θέμα - RTL - Sky news


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2143.html