Ενας χρόνος από το θάνατο του Michael Jackson


Ημερομηνία Παρασκευή, 25 Ιούν 2010 @ 11:40
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν, ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, όπως συνήθιζε, άφησε τον κόσμο άφωνο.. εκείνη τη φορά όμως, αφήνοντας την τελευταία του πνοή από καρδιακή ανακοπή και την παγκόσμια μουσική σκηνή κατά πολύ φτωχότερη. Ένα όνομα μία ιστορία, ένας μύθος, που ένα χρόνο μετά το θάνατό του, παραμένει ζωντανός και εξακολουθεί να “μαγνητίζει” το ενδιαφέρον των χιλιάδων θαυμαστών του και μη. Όπως ακριβώς συνήθιζε κι όσο ζούσε...


Την Παρασκευή (25/06) χιλιάδες θαυμαστές του θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο για την πρώτη επέτειο του θανάτου του, ενώ πολλοί αναμένεται να βρεθούν στο νεκροταφείο του Λος Άντζελες, όπου βρίσκεται ο τάφος του βασιλιά της ποπ. Στο νεκροταφείο θα βρεθούν μετά το μεσημέρι και μέλη της οικογένειας του Τζάκσον.
Όμως η πρόσβαση στο μαυσωλείο, όπου βρίσκεται η σορός του Τζάκσον, έχει απαγορευτεί και όσοι βρεθούν στο νεκροταφείο θα μπορέσουν μόνο να φτάσουν μέχρι το εξωτερικό του επιβλητικού κτίσματος.

Οι πρώτοι θαυμαστές έφτασαν στο νεκροταφείο το απόγευμα της Πέμπτης (24/06), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αν και η αστυνομία είναι διευκρινίσει πως σε κανέναν δεν επιτρέπεται να περάσει τη νύχτα εκεί.

Σε τόπο προσκυνήματος έχει μετατραπεί και το σπίτι της οικογένειας Τζάκσον, όπου ήδη εκατοντάδες θαυμαστές του Μάικλ έχουν αφήσει λουλούδια και αναμνηστικά.

Η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Γκάρι της Ιντιάνα, την ιδιαίτερη πατρίδα του Μάικλ Τζάκσον, όπου η μητέρα του Κάθριν θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου.

Το Σάββατο (26/06) θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς στην οποία είναι πιθανόν να παραβρεθούν μέλη της οικογένειας Τζάκσον.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλον τον κόσμο είναι και μια έκθεση στο Τόκιο με προσωπικά αντικείμενα του σταρ στη διάρκεια της οποίας περίπου 500 θαυμαστές του θα μπορούν έναντι 900 ευρώ να κοιμηθούν με υπνόσακους ανάμεσα στη Ρολς Ρόις και στα ρούχα του διάσημου τραγουδιστή.


Η τελευταία πράξη

Ο Τζάκσον “έσβησε” σε ηλικία 50 ετών από καρδιακή ανακοπή, που προκλήθηκε από υπερβολική δόση φαρμάκων στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, λίγες εβδομάδες πριν την πολυαναμενόμενη επανεμφάνισή του στο Λονδίνο.

Αμέσως κατέφθασε ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο UCLA Medical Center, όπου λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Jackson είχε χρόνια προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει περιοδεία τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ενώ τέσσερις προγραμματισμένες για το καλοκαίρι συναυλίες επιστροφής ακυρώθηκαν, ωστόσο στις 13 Ιουλίου του 2009, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί η πρώτη μεγάλη συναυλία του για το 2009 στη Μεγάλη Βρετανία.



"Γεμίσαμε" αφιερώματα

Στο “χορό” των αφιερωμάτων για τον ένα χρόνο από το θάνατο του μεγαλύτερου pop star του πλανήτη, μπαίνουν τα τηλεοπτικά κανάλια, με “πρωταγωνιστές”  το MAD tv, τον Alpha και τον ΣΚΑΙ.


Ο Alpha αφιερώνει το βράδυ της Παρασκευής στο θρύλο της Pop, Michael Jackson! Μια νύχτα αφιερωμένη στο μεγάλο είδωλο που συγκλόνισε με τα τραγούδια του, που αγαπήθηκε ως καλλιτέχνης όσο κανείς άλλος, που προκάλεσε με τη θυελλώδη ζωή του και που άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα με το τραγικό τέλος του.

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, έναν χρόνο από τον αιφνίδιο θάνατο του Βασιλιά της Pop, Michael Jackson, o Alpha μας παρουσιάζει τον μύθο, τα μυστικά του αλλά και τις αλήθειες του, μέσα από μια ξεχωριστή συνέντευξη που έδωσε το 2003, αλλά και ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009 και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση
Στις 23:00, θα προβληθεί η περίφημη συνέντευξη του Michael Jackson, «Michael Jackson: Η ζωή μαζί του», στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ, γνωστό για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που έχει κάνει με διάσημα πρόσωπα. Σε μια συνέντευξη χωρίς περιορισμούς και απαγορευμένες ζώνες, ο Michael Jackson μιλά για όλα, για τις φήμες για την προσωπική του ζωή καθώς και για τις προσπάθειές του να αλλάξει το χρώμα του δέρματός του. Σε αυτή τη συνέντευξη-ντοκιμαντέρ οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο άβατο της Neverland.

Στις 24:00, θα προβληθεί το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Ζακ Περέτι «Οι τελευταίες ημέρες του Michael Jackson - Τα πραγματικά γεγονότα».

Ο δημοσιογράφος διερευνά τα γεγονότα κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του Βασιλιά της Pop, εστιάζοντας στην περίοδο από την ανακοίνωση της παγκόσμιας περιοδείας του έως και τον αιφνίδιο θάνατό του. Το σπάνιο υλικό αλλά και τα πρόσωπα κλειδιά που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ ξετυλίγουν με έναν μοναδικά αποκαλυπτικό τρόπο το κουβάρι μυστηρίου του τραγικού επίλογου του Michael Jackson.

Βραδιά αφιερωμένη στον Michael Jackson, ένα χρόνο από τον θάνατό του, την Παρασκευή 25 Ιουνίου, από τις 23:00, στον Alpha.

Τρεις εκπομπές ο ΣΚΑΪ για τον Michael Jackson


Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσιάζει τρεις εκπομπές αφιερωμένες στο «Βασιλιά της Ποπ». Την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 19.00 προβάλλεται η εκπομπή «Οι τελευταίες μέρες του Μάικλ Τζάκσον».

Η εκπομπή του E!Entertainment προσπαθεί να ανακαλύψει τις αιτίες του θανάτου του «Βασιλιά της Ποπ», σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά ταλέντα όλων των εποχών.

Ο ξαφνικός θάνατος του Michael Jackson προκάλεσε σοκ παγκοσμίως. Κι ενώ καθημερινά ανακύπτουν ολοένα και περισσότερα ερωτήματα για την αιτία του θανάτου του, έρχονται στην επιφάνεια διάφορα θέματα της εκκεντρικής ζωής του.

Ακολουθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 14.00 άλλη μία εκπομπή του E!Entertainment με τίτλο «Michael Jackson : που πήγαν τα λεφτά;» Η εκπομπή αποκαλύπτει την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο αστέρας της ποπ, η οποία φημολογείται πως αγγίζει τα 300-500 εκατομμύρια δολάρια σε χρέος! Τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον με την περίφημη Neverland; Θα σταθεί ικανή η ραγδαία αυτή αύξηση των πωλήσεών του για να γλιτώσει τον μοναδικό αυτό παιδότοπο από τη χρεοκοπία;

Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Michael Jackson βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας! Ο θάνατός του, όμως, απογείωσε τις πωλήσεις των δίσκων του και το βίντεο της τελευταίας του πρόβας αναμένεται να διατηρηθεί στην κορυφή για πολλά χρόνια ακόμα.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 15.00 η Οπρα αφιερώνει την εκπομπή της στον αξεπέραστο Michael Jackson: το αμερικάνικο είδωλο, τον μεγαλοφυή μουσικό. Το μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο talk show της Αμερικής «Τhe Oprah Winfrey show» έχει ετοιμάσει μία εκπομπή γεμάτη από αναμνήσεις για το «Βασιλιά της Ποπ».

Για πρώτη φορά η Oprah αποκαλύπτει πώς αντέδρασε όταν έμαθε την τραγική είδηση του θανάτου του, και παρουσιάζει αποσπάσματα από μια συνέντευξη που της παραχώρησε ο Βασιλιάς της ποπ το 1993.

Τη συναρπαστική αυτή συνέντευξη, γυρισμένη μέσα στο πάρκο Neverland, παρακολούθησαν σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, όμως, θα ακουστούν όσα ειπώθηκαν αφού έσβησαν οι κάμερες. Η διάσημη Αμερικανίδα παρουσιάστρια θα μοιραστεί με τους τηλεθεατές ιστορίες που δεν έχουν αποκαλυφθεί ποτέ άλλοτε και δεν θα διστάσει να πει για το πώς ένιωσε η βασίλισσα της τηλεόρασης δίπλα στο βασιλιά της ποπ.

πηγή: cosmo.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2125.html