Ρούχα που ..φτιάχνουν την διάθεση!


Ημερομηνία Τρίτη, 08 Ιούν 2010 @ 19:40
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Μπορεί ένα σετ ρούχων να στερήσει πελάτες από έναν ψυχολόγο; Kι όμως μπορεί, αν αποτελείται από "έξυπνα" ρούχα που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση του ατόμου που τα φοράει. Τα πρωτοποριακά αυτά ρούχα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Μόντρεαλ και δημιουργήθηκαν από την Μπάρμπαρα Λέιν του καναδικού πανεπιστημίου Κονκόρντια και τη Τζάνις Τζέφερις των Digital Studios του βρετανικού Κολλεγίου Goldsmiths, σύμφωνα με το BBC.


Τα "έξυπνα" αυτά ενδύματα έχουν το τεχνολογικό υπόβαθρο ώστε να αναλύουν τη διάθεση του κατόχου τους και να προσπαθούν να τη βελτιώσουν μέσω ηχείων και οθονών, τα οποία παίζουν αυτομάτως τραγούδια ή δείχνουν λέξεις και εικόνες που μπορούν να προσφέρουν ψυχολογική ανάταση.

Αναφορικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τα ενδύματα αυτά διαθέτουν ειδικούς ηλεκτρονικούς ασύρματους αισθητήρες μέσα στα ειδικά υφάσματά τους, που παρακολουθούν τη φυσιολογία ατόμου που τα φοράει. Θερμοκρασία, αναπνοή, κατάσταση του δέρματος και ρυθμός της καρδιάς εξετάζονται από τους αισθητήρες, οι οποίοι συνδέονται μέσω Διαδικτύου με μια απομακρυσμένη βάση δεδομένων που αναλύει τα στοιχεία και βγάζει συμπέρασμα για την συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Επόμενο βήμα αποτελεί η εντολή ενεργοποίησης των ηχείων και των οθονών με το κατάλληλο περιεχόμενο. Τα κείμενα μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και προ-ηχογραφημένα μηνύματα από συγγενείς και φίλους.

Όσο για τη διαθεσιμότητα των πρωτότυπων ρούχων; Mην τρέξετε ακόμα να τα αγοράσετε διότι ακόμα δεν έχουν ακόμα παραχθεί μαζικά.

Πηγή: tvxs.gr - bbc






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2115.html