Πέθανε ο Ronnie James Dio των Rainbow, Dio, Black Sabbath


Ημερομηνία Δευτέρα, 17 Μάι 2010 @ 15:10
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



RIP Ronnie James DioΟ πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath και των Rainbow έπασχε τους τελευταίους μήνες από καρκίνο του στομάχου. Όπως ανακοίνωσαν η σύζυγός του και ο μάνατζέρ του, ο Dio άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Τέξας. Ο Dio είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από καρκίνο πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο μετά το τέλος της περιοδείας του στις ΗΠΑ.

H είδηση έγινε γνωστή από την γυναίκα του Wendy η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: ..


«Σήμερα η καρδιά μου ράγισε. Ο Ronnie πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής. Πολλοί ήταν οι φίλοι και οι συγγενείς που μπόρεσαν να του πουν το αντίο πριν φύγει ήσυχα. Ο Ronnie ήξερε πως είναι αγαπητός από όλους. Πραγματικά εκτιμούμε αφάνταστα την αγάπη που μας δείχνετε. Δώστε μας λίγες μέρες να διαχειριστούμε την απώλεια. O Ronnie σας αγαπούσε και η μουσική του θα ζήσει για πάντα».

Αν και είχε πρόσφατα περάσει την έβδομη χημειοθεραπεία του, ήλπιζε πως θα είχε τη δυνατότητα να δώσει ξανά συναυλίες. Ωστόσο, στις αρχές του μήνα, η μπάντα του, Heaven and Hell, είχε ανακοινώσει την ακύρωση της καλοκαιρινής περιοδείας.

Ο Dio έγινε διάσημος το 1975, ως ο τραγουδιστής των Rainbow, της μπάντας που ίδρυσε ο κιθαρίστας Richie Blackmore μετά την αποχώρησή του από τους Deep Purple. Αργότερα, πήρε τη θέση του Ozzy Osbourne στους Black Sabbath το 1979, με τον πολυβραβευμένο δίσκο «Heaven and Hell» να καταλαμβάνει μία θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δίσκων του heavy metal. Η «κόντρα» ανάμεσα στους φίλους της μουσικής και των Black Sabbath ειδικότερα σχετικά με το ποιος από τους δύο τραγουδιστές εκπροσωπούσε καλύτερα το πνεύμα της μπάντας διαρκεί μέχρι σήμερα.

Αργότερα, έκανε solo καριέρα, με την ομώνυμη μπάντα (Dio).

Η διαμάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό αποτελούσε βασικό στοιχείο της θεματολογίας των τραγουδιών του ( «Heaven and Hell», «Holy Diver» ), ενώ αρκετά συχνά αντλούσε στοιχεία από μεσαιωνικά θέματα ( «Neon Knights», «Killing the Dragon», «Stargazer» ).

«Είχε μία από τις κορυφαίες φωνές του heavy metal- και μία αντίστοιχη καρδιά» δήλωσε ο κιθαρίστας Jay Jay French των Twisted Sister.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ronald James Padanova. Είχε γεννηθεί στο Πόρτστμουθ (Νιου Χαμσάιρ) και είχε μεγαλώσει στο Κόρτλαντ της Νέας Υόρκης. Ο Ronnie James Dio συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους και πιο γνωστούς Heavy Metal μουσικούς. Τελευταίο του συγκρότημα ήταν οι Heaven & Hell με τους οποίους ηχογράφησε δύο album ενώ στο παρελθόν ήταν μέλος των Rainbow, των Elf, των Black Sabbath και των Dio.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2099.html