Nevermore - 27 και 28 Μαίου στην Ελλάδα


Ημερομηνία Κυριακή, 25 Απρ 2010 @ 17:45
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Υπάρχουν κάποιες συναυλίες που ανακοινώνονται έτσι, χωρίς φανφάρες και περιττά επίθετα. Οι δύο συναυλίες των Nevermore στην Ελλάδα εντάσσονται σε αυτή τη κατηγορία.
Αν δεν έχεις ακούσει Nevermore είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί.
Αν έχεις ακούσει τότε ξέρεις…
Ξέρεις την λατρεία των Ελλήνων metalheads για την συγκεκριμένη μπάντα. Ξέρεις την αποδοχή από κριτικούς που έχουν γνωρίσει. Ξέρεις ότι τα riffs και solos του Jeff Loomis ξεκοκαλίζονται από χιλιάδες κιθαρίστες.

Αν όμως δεν ξέρεις;


Τότε με λίγη έρευνα θα μάθεις ότι οι Nevermore δημιουργήθηκαν το 1990 από τις στάχτες ενός άλλου θρυλικού metal συγκροτήματος, τους Sanctuary, όταν οι πιέσεις της δισκογραφικής τους να αλλάξουν ήχο και να γίνουν πιο grunge έγιναν αφόρητες για τον τραγουδιστή Warrell Dane και τον μπασίστα Jim Sheppard.

Στο ντουέτο προστίθενται οι “μηχανές” των Van Williams και Jeff Loomis σε τύμπανα και κιθάρα αντίστοιχα και το ντεμπούτο ομότιτλο άλμπουμ των Nevermore σκάει σαν βόμβα μεγατόνων στο μεταλλικό στερέωμα.

Ακολουθεί το έπος που ακούει το όνομα Politics Of Ecstasy το 1996 το οποίο τους απογειώνει στην συνείδηση μουσικοκριτικών και οπαδών. Βασισμένο πάνω στο ομώνυμο βιβλίο του Timothy Leary η σκοτεινή ποίηση του Warrell Dane βρίσκει γρήγορα απήχηση.

Συνεχίζοντας μία ανοδική πορεία με τα άλμπουμ Dreaming Neon Black (με αυτοβιογραφικά στοιχεία), Dead Heart In A Dead World (με την διασκευή του “Sound Of Silence” των Simon & Garfunkel), Enemies Of Reality (το οποίο αναλύει την φιλοσοφική ιδέα του Νοούμενου του Καντ) και This Godless Endeavour, φτάνουμε στο 2010 και το The Obsidian Conspiracy.

Λίγα άλμπουμ είναι έχουν δημιουργήσει τόση προσμονή όσο το The Obsidian Conspiracy των Nevermore. Και λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του στην Ευρώπη οι Nevemore έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μας το παρουσιάσουν ζωντανά μαζί με όλους τους υπόλοιπους ύμνους της καριέρας τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 27 Aπριλίου και σημεία προπώλησης είναι τα Public, το Tickethouse και on-line στο www.ticketpro.gr.

Τιμή εισιτηρίου: 30 €






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2088.html