Athens Fringe Festival - 16-20 Ιουνίου 2010


Ημερομηνία Παρασκευή, 19 Μάρ 2010 @ 14:20
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Την Τετάρτη 17 Μαρτίου και στο κτήριο της Εταιρείας Πολιτισμού «Σύνθεση» στην Πλάκα, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του Athens Fringe Festival 2010 το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τις 16-20 Ιουνίου 2010 και υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΤ. Φέτος, οι δράσεις του Φεστιβάλ χωρίζονται σε δύο άξονες: αυτές που διοργανώνει η ομάδα του Athens Fringe Festival σε συνεργασία με επιμελητές κι αυτές που διοργανώνουν τα άτομα και οι ομάδες που θα ανταποκριθούν στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φεστιβάλ.


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νέρης, πρόεδρος της εταιρείας πολιτισμού «Σύνθεση» που διοργανώνει το φεστιβάλ: «H δημιουργικότητα της έκφρασης και η δύναμη της παρέμβασης βρίσκονται εκεί που συναντιούνται οι άνθρωποι, τα μέσα και οι ιδέες. Μέσα από το κλίμα απαισιοδοξίας που δημιουργεί η κρίση, μια κρίση όχι μόνον οικονομική αλλά και κοινωνική, η συμμετοχή αποκτά άλλη σημασία. H διάχυση στους δημόσιους χώρους, η ανάληψη κοινωνικής ευθύνης, οι συνεργατικές καλλιτεχνικές δράσεις, η συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνικής παρέμβασης και κοινωνικής πράξης, αποτελούν τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η φιλοσοφία του Athens Fringe Festival.

Συνδέοντας χώρους αναπάντεχους σε μια πρώτη ανάγνωση, οι οποίοι για πρώτη φορά συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δράσεις με ίσους όρους με το κοινό, αποτυπώνουμε σχέσεις που συνήθως μένουν κρυφές, αφορούν πολλούς και υποκρύπτουν τεράστια δυναμική».

Ακόμα, χθες το ίδιο βράδυ και στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και το πάρτυ του πρώτου Open Day στο οποίο η ομάδα όπερας δρόμου Oper(O) που θα πάρει μέρος στο φετινό φεστιβάλ με την Τραβιάτα του Βέρντι, εντυπωσίασε σε μια περφόρμανς έκπληξη. Ανάμεσα στους εθελοντές, τους καλλιτέχνες και του φίλους, διακρίναμε τον Αντιπρύτανη της ΑΣΚΤ κ. Π.Χαραλάμπους, ο Γ.Διευθυντής του ΕΚΕΘΕΧ κ.Ηρακλής Λογοθέτης, πρόεδρος της Civitas Γ. Φλέσσας και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης που μας συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή!

Περισσότερες πληροφορίες: synthesis.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2067.html