Στις 18 Ιουνίου ψηφιακή TV MPEG4 στην Αττική από την Digea


Ημερομηνία Τετάρτη, 17 Μάρ 2010 @ 17:40
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSDigea - επίγειο τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα mpeg4Στις 18 Ιουνίου αρχίζει η Digea τις επίγειες ψηφιακές μεταδόσεις των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας (Alpha, Alter, Antenna Μεκεδονία TV, Mega, Σκαϊ και Star) στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, μετά την επιτυχία του αντίστοιχου εγχειρήματος στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας -και εφαρμόζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08-, η Digea θα αρχίζει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού.

Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας. Επισημαίνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

Με την ευκαιρία της ψηφιακής μετάβασης στην Αττική, ο διευθύνων σύμβουλος της Digea, Γιώργος Μαθιός σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επιτυχημένη μετάβαση στις επίγειες ψηφιακές εκπομπές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ψηφιακό σήμα του Υμηττού θα δώσει άψογη εικόνα και κρυστάλλινο ήχο και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Επίσης ανέφερε ότι στις 18 Ιουνίου, το ψηφιακό σήμα θα φτάσει πέρα από την Αττική και στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα στα δυτικά παράλια των Κυκλάδων και της Νοτιοδυτικής Εύβοιας. Το ψηφιακό σήμα που θα αντικαταστήσει το αναλογικό σήμα της Αίγινας, θα δώσει μια για πάντα λύση σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα λήψης κυρίως στα Νότια Προάστια και ειδικότερα στην περιοχή από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο.

Η Digea από την αρχή της μετάβασης, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού. Εκτός από την ενημερωτική καμπάνια η οποία προβάλλεται από τα τέλη του 2009 και τις στοχευμένες ενέργειες, έχει θέσει σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.digea.gr η οποία ανανεώνεται διαρκώς και δίνει εξειδικευμένες πληροφορίες για τους τηλεθεατές αλλά και τους τεχνικούς, καθώς και τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό κλήσης 14510 όπου οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες. Παράλληλα, θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης των τοπικών αρχών των περιοχών που θα χρειαστούν άμεση προσαρμογή.

Επισημαίνεται ότι οι τηλεθεατές για να μπορέσουν να βλέπουν ψηφιακά το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, θα χρειαστεί να έχουν τηλεοράσεις με ψηφιακό δέκτη ή αποκωδικοποιητές που να υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4 ώστε να είναι συμβατοί με τις προδιαγραφές εκπομπής της Digea.

Υπενθυμίζεται ότι η Digea, είναι η εταιρεία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς βεβαίως και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

πηγή: Ναυτεμπορική


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2062.html