Παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων για το Avatar που ξεπέρασε και τον Τιτανικό


Ημερομηνία Πέμπτη, 28 Ιαν 2010 @ 07:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



H ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί, αφού η είδηση της ..βύθισης του Τιτανικού στο διεθνές box office κάνει το γύρο του κόσμου. Ο Τζέιμς Κάμερον θα ήταν πολύ άτυχος, αν η νέα ταινία, που προς έκπληξη όλων κατόρθωσε να ξεπεράσει το φράγμα των 1,24 δισ δολαρίων, δεν ήταν και πάλι δική του. Συγκεκριμένα, το ... παγόβουνο του «Avatar» βρήκε μπροστά του ο «Τιτανικός», καθώς το νέο έπος του Κάμερον τον προσπέρασε στο παγκόσμιο box office και του πήρε την πρωτιά (στις διεθνείς εισπράξεις), με 1,29 δισεκατομμύριο δολάρια.


To 1,24 δισεκατομμύριο δολάρια είναι η εισπρακτική πορεία του Τιτανικού στα ... διεθνή ύδατα, ενώ στις ΗΠΑ παραμένει -ακόμα τουλάχιστον- στην πρώτη θέση έχοντας κατακτήσει τα 600,8 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα είναι πλέον θέμα χρόνου το «Avatar» να ξεπεράσει τον «Τιτανικό» και στο αμερικανικό box office, καθώς, με συνολικά 552,8 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις έφαγε και τη θέση του «Σκοτεινού Ιππότη» του Κρις Νόλαν, που βρισκόταν στο νούμερο 2 (-κάθε φορά στους υπολογισμούς με βάση τα κέρδη κι όχι τον αριθμό των εισιτηρίων, βρίσκουμε μπροστά μας παράγοντες όπως η τρέχουσα τιμή του δολαρίου, ή στην προκειμένη περίπτωση η ακριβότερη τιμή του εισιτηρίου στις αίθουσες 3D, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό για να ανατρέψει το αποτέλεσμα και ουδείς ενδιαφέρεται για το αν οι τιμές είναι λίγο διαφορετικές-).

Ο Κάμερον πλέον χτίζει γερά τα θεμέλια του «μύθου» του, αφού μπορεί να βρίσκονται ανάμεσά μας αρκετοί που να μη θεωρούν καμία από τις δυο μεγάλες επιτυχίες του άξια τέτοιου μαζικού ... προσκυνήματος στις αίθουσες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί παρά να θαυμάσει τον άνθρωπο που ξεπερνά τον εαυτό του.

Πηγή: e-go.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2027.html