Θέατρο: Οι επισκέπτες - Κερδίστε προσκλήσεις!


Ημερομηνία Δευτέρα, 14 Δεκ 2009 @ 12:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Οι Επισκέπτες με την Κάτια Δανδουλάκη - Κερδίστε προσκλήσειςO HotStation.gr σας πάει θέατρο!  Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 10 από εσάς με τον / την συνοδό σας θα βρεθείτε στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, να παρακολουθήσετε τους "Επισκέπτες" του Πέτρου Ζούλια, με την Κάτια Δανδουλάκη. Για το πώς θα κερδίσετε τις 10 διπλές προσκλήσεις, στη συνέχεια του άρθρου..

Tο Στρίψιμο της Βίδας είναι μια κλασική ιστορία φαντασμάτων. Τίποτα όμως δεν την κάνει συνηθισμένη ή αναμενόμενη. Όλα ξεκινούν από τη στιγμή που μια νεαρή Αγγλίδα γκουβερνάντα προσλαμβάνεται από έναν ευγενή για να αναλάβει τα δύο μικρά ορφανά ανίψια του. η υποψία της ύπαρξης του φόβου ξεκινάει σχεδόν από την αρχή και, καθώς η ιστορία εξελίσσεται, ο τρόμος σταδιακά κορυφώνεται φτάνοντας στο τραγικό φινάλε. Τα ερωτηματικά που γεννιούνται είναι πολλά: Είναι άραγε η γκουβερνάντα μια φαντασιόπληκτη, ερωτευμένη γυναίκα ή μια ηρωίδα με ατσαλένια νεύρα; Και τα παιδιά είναι στ’ αλήθεια τόσο αθώα όσο δείχνουν ή η αθωότητά τους είναι η συγκάλυψη των σατανικών τους σχεδίων;


ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
του Πέτρου Ζούλια

βασισμένο στη νουβέλα του
Henry James «Το στρίψιμο της βίδας»

Θέατρο ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ


«Υπάρχουν πιο πολλά σε γη και σε ουρανό, απ’ όσα το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει..»
Σαίξπηρ, Άμλετ


«Το στρίψιμο της βίδας» του Henry James είναι η αφετηρία της φανταστικής λογοτεχνίας. Είναι η μήτρα για να γεννηθούν χιλιάδες στοχασμοί και συναισθήματα πάνω στο μεγάλο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Τι είναι καλό, τι είναι κακό, τι είναι λογικό, τι είναι παράλογο, τι είναι φαντασία και τι πραγματικότητα; Μια ιστορία που μπερδεύονται τα παιδιά με τους ενήλικες, οι ζωντανοί με τους πεθαμένους, η αμαρτία με την αρετή. Μια ιστορία λοιπόν με απρόσμενους επισκέπτες η μήπως όχι και τόσο απρόσμενους ….

Το κείμενο απλό και ανοιχτό είναι ικανό να ταξιδέψει και να γοητέψει τον οποιοδήποτε. Επιδέχεται πολλές αναλύσεις και πολλές εκδοχές. Στρίβει και ξαναστρίβει τη δημιουργική σύλληψη και γεννά θεατρικά κείμενα, ταινίες, όπερες ως και κόμικς. Μ’ όλους αυτούς τους καρπούς μπροστά μας φτιάχνουμε τη δική μας νέα θεατρική εκδοχή φέτος για το Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Τίτλος του έργου μας «Οι Επισκέπτες»: ένα σκηνικό ταξίδι που υπόσχεται αίσθημα, φαντασία και ανατροπή. Εδώ ότι φαίνεται δεν είναι. Εδώ σαν θέατρο μέσα στο θέατρο τα πρόσωπα υποδύονται ρόλους για να αντέξουν την αλήθεια του είναι τους.

Μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη, η Φωτεινή Μπαξεβάνη, ο Τάσος Αλατζάς, η Ολυμπία Σκορδίλη και τα παιδιά Κωνσταντίνος Λαγός, Σαββίνα Μαμνιόγλου Ναταλία Πάνστσικ και ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Δραματουργικός σύμβουλος: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη,
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός


Διαγωνισμός
Σας περιμένουμε στο παράξενο, στοιχειωμένο πύργο του Μπλάι για να ξαναπούμε απ’ την αρχή μία παλιά ιστορία που αφορά στο χθες το σήμερα και το αύριο. Για να κερδίσετε από μία ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στείλτε email στο win (παπακι) hotstation.gr με θέμα "ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ" και σημειώστε το ονοματεπώνυμο σας στο περιεχόμενο, ή με SMS στο 54999, γράφοντας EVENTS ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email και SMS, αντίστοιχα.




Οι ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παραγωγή: Κάτια Δανδουλάκη - Πολιτισμός & Επικοινωνία Α.Μανάφης - Ν.Χριστοδούλου

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21.15
Σάββατο: 18.30(Λαϊκή) & 21.15
Κυριακή: 19.30

Τιμές εισιτηρίων
: 26 € - Φοιτητικό 18€ -Λαϊκή 22€

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ
- Αγ. Μελετίου 61Α, 2108640414, 210-8640452






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2007.html