«Συγκάτοικοι είμαστε όλο στην τρέλα»


Ημερομηνία Τετάρτη, 18 Νοέ 2009 @ 10:00
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας makdelΠαροξυσμός! Ψύχωση! Ναι, καλά διαβάζετε. Οι δύο αυτές ριμάδες λέξεις είναι οι καταλληλότερες για να αποτυπώσουν την κυρίαρχη κατάσταση στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε και εμείς οι Έλληνες βρε παιδάκι μου λαός του… ωχαδερφισμού και του... καφέ! Ιστορικά είμαστε ο λαός που έδωσε τα «φώτα» του στον υπόλοιπο κόσμο. Συμφωνώ. Μόνο που ξεχάσαμε να τα πάρουμε πίσω και τώρα κουτουλάμε λες και είμαστε ο Ορέστης Μακρής σε μια από τις αξέχαστες ταινίες του ως μεθύστακας… Και τι να την κάνεις την φιλοξενία, τα «πεφωτισμένα μυαλά» που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, τα απίστευτης ομορφιάς νησιά, την ιστορία, όταν έχεις την Μπεζαντάκου να τραγουδάει (που αν είχε... στόμα το μικρόφωνο θα έλεγε πολλά), όταν οι πολιτικοί έχουν κάνει σλόγκαν τους το τραγούδι του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου « Και λέγε, λέγε, λέγε, λέγε ο Χριστιανός μπερδεύτηκα», ή όταν ακόμα πρέπει να δουλεύεις πέντε μερόνυχτα για να πάρεις 1 κιλό ραπανάκια;Το άλλο το καλό που το πάτε; Μαθεύτηκε λένε πως το καλοκαίρι που μας πέρασε, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έστειλαν τα στελέχη τους να περάσουν από εκπαίδευση στην σχολή «Γουότεργκέιτ» που ίδρυσε κάποιος συγγενής του Νίξον! Τώρα εξηγείται η σκανδαλολογία που έχει ξεσπάσει… Κάνουν το μεταπτυχιακό τους τα παιδιά! Υπάρχουν όμως και σημαντικότερα θέματα που μας απασχολούν ως λαό. Τι χρώμα εσώρουχο φοράει η Καλομοίρα; Που κουρεύεται ο Ρουβάς? Ποιος είναι ο νέος έρωτας της Παπουτσάκη; Τι δημητριακά τρώει για πρωινό ο Νίνο; Και άντε πείτε μου μετά πώς να ορθοποδήσει αυτός ο λαός με τέτοια ανυπέρβλητα προβλήματα!

Και έχεις και από πάνω κάτι παράξενους τύπους που ασχολούνται με πράγματα ανούσια, της πλάκας! Όπως για παράδειγμα με τα παιδάκια που τριγυρνούν στα φανάρια, την ανήλικη πορνεία, την φτώχεια, την διαφθορά, την εργασιακή εκμετάλλευση, τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στην εκκλησία, στον στρατό, στην δικαιοσύνη. Τις σφαγές αθώων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, τις ληστείες, την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, τις νέες ασθένειες που εμφανίζονται, τις φυσικές καταστροφές, την ακρίβεια και πάει λέγοντας! Σιγά τα θέματα!

Έτσι είναι και δεν σηκώνω κουβέντα! Εμείς οι Καλομοιρικοί έχουμε βρει την ουσία των σοβαρών προβλημάτων. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση! Πάντως σκεπτόμενος τα παραπάνω κάτι ήξερε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Βαρδής και οι αδερφοί Κατσιμίχα όταν τραγουδούσαν το «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα». Συμφωνείτε;Ο MakDel σχολιάζει την επικαιρότητα .. τον διαβάζετε και στο blog του "My Way"
Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1990.html