Ειδησιογραφικά portal επί πληρωμή


Ημερομηνία Κυριακή, 30 Αύγ 2009 @ 02:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Περισσότερες από 500 εφημερίδες και περιοδικά ανά τον κόσμο πρόκειται να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών της Journalism Online, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή το Σεπτέμβριο υποσχόμενη να αποφέρει σημαντικά έσοδα στον κλάδο που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση.


Η εταιρεία Journalism Online υποστηρίζει ότι οι εφημερίδες μπορούν να εξασφαλίσουν εισόδημα μεταξύ 50-100 δολαρίων ετησίως από το 10% της συνδρομητικής βάσης που αντιστοιχεί στους πιο δυναμικούς αναγνώστες, ενώ ελάχιστες εκτιμά ότι θα είναι οι απώλειες σε επίπεδο αναγνωσιμότητας.

Η πλατφόρμα της Journalism Online προβλέπει την εφάπαξ εγγραφή του χρήστη, ο οποίος θα έχει πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο διαφόρων διαδικτυακών δημοσιογραφικών τοποθεσιών και άλλων ηλεκτρονικών πλατφορμών.

Το ζήτημα της επιβολής χρέωσης στο περιεχόμενο διαδικτυακών τοποθεσιών που μέχρι πρότινος προσφέρονταν δωρεάν έχει βρει αντιστάσεις στο παρελθόν, καθώς θεωρήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα υπονομεύσει σημαντικά τη διαδικτυακή δραστηριότητα.

Η παγκόσμια συγκυρία, ωστόσο, στον κλάδο των ΜΜΕ έχει επιφέρει συρρίκνωση της κερδοφορίας σε πολλούς οργανισμούς ΜΜΕ, ενώ για το τρέχον έτος αναμένεται υποχώρηση των εσόδων του κλάδου κατά 10,2% στα 163,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της PwC.

Τις ζημίες αυτές επιδιώκουν να αντισταθμίσουν οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, οι οποίοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν το επιτυχημένο παράδειγμα κολοσσιαίων εντύπων της News Corp. όπως η Wall Street Journal και οι Financial Times, τα οποία έχουν ήδη επιβάλει χρέωση σε τμήμα της ηλεκτρονικής αρθρογραφίας τους.

Πηγή: The Financial Times - Ναυτεμπορική






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1936.html