Συμβόλαια θανάτου για να αυξηθεί η τηλεθέαση


Ημερομηνία Σάββατο, 29 Αύγ 2009 @ 02:50
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΑθώος δηλώνει ο Βραζιλιάνος τηλεπαρουσιαστής και βουλευτής, Γουάλας Σόουζα, ο οποίος κατηγορείται ότι διέταζε δολοφονίες και έστελνε πρώτος τα τηλεοπτικά του συνεργεία στον τόπο του εγκλήματος για να έχει την αποκλειστικότητα της είδησης και να ανεβάζει τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής του, η οποία ήταν αφιερωμένη στην εγκληματικότητα. Ο Σόουζα εμφανίστηκε ενώπιον της τοπικής βουλής της Αμαζονίας ,στην οποία είναι μέλος, και προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του για την αθωότητά του.


«Είμαι Χριστιανός και έχω τεράστια πίστη, αλλά αν ο Χριστός σταυρωνόταν και πάλι ένοχος θα ήταν ο Γουάλας Σόουζα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής και κάλεσε τους συναδέλφους του να στείλουν αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει τις έρευνες της αστυνομίας και της εισαγγελίας. Παράλληλα ο Σόουζα αμφισβήτησε τις μαρτυρίες μελών της συμμορίας που φέρεται να είχε συστήσει για την εκτέλεση των συμβολαίων θανάτου.

Η εκπομπή του Σόουζα που είχε τον τίτλο "Ελεύθερο Κανάλι", ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και μετέφερε στους τηλεθεατές σκηνές από διάφορα εγκλήματα, πριν ακόμη φθάσει η αστυνομία. Το γεγονός αυτό κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας, που άρχισε να παρακολουθεί πιό επισταμένα τις δραστηριότητες του Σόουζα. Πέρυσι συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του παρουσιαστή. Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι είχε κάνει τη δολοφονία κατ' εντολή του Σόουζα, προκειμένου να γίνει «αποκλειστικό θέμα» στην εκπομπή του. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Σόουζα βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον πέντε συμβόλαια θανάτου.

«Οι έρευνες έδειξαν ότι ο Σόουζα διέταζε τις δολοφονίες για να τροφοδοτεί με θέματα την εκπομπή του», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής υπηρεσίας πληροφοριών Τόμας Αουγκούστο Βασκονσέλος.

«Η εντολή για τις εκτελέσεις προερχόταν πάντα από τον παρουσιαστή και το γιο του, που ειδοποιούσαν τα τηλεοπτικά συνεργεία να φτάσουν στην τοποθεσία πριν την αστυνομία», διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο Associated Press ο Βασκονσέλος. Οι δολοφονίες εμπόρων ναρκωτικών «φαίνεται ότι εκτελούνταν για να απαλλαγεί από τους αντιπάλους του και να ανεβάζει την θεαματικότητα της εκπομπής του», συμπλήρωσε.

«Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τα γεγονότα, δημιουργούσαν τις ειδήσεις», παρατήρησε από την πλευρά του, ο τοπικός υπουργός Ασφαλείας Φρανσίσκο Καβαλκάντι.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, πρώην αστυνομικός που είχε αποπεμφθεί από το Σώμα, κατηγορείται τώρα για τη δολοφονία τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, τη σύσταση συμμορίας καθώς επίσης και για διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.

Η εισαγγελία στο Μανάους, πρωτεύουσα της Αμαζονίας, κατηγορεί ακόμη τον Σόουζα ότι εκτός από την εξασφάλιση υψηλής τηλεθέασης στην εκπομπή του, εξόντωνε και πολιτικούς του αντιπάλους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας, οι ανακρίσεις θα έχουν ολοκληρωθεί σε 15 με 20 ημέρες.

Πηγή: Ναυτεμπορική


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1935.html