Βιντεοπαιχνίδι: Η Μεγάλη Γρίπη


Ημερομηνία Δευτέρα, 24 Αύγ 2009 @ 04:10
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, άνθρωποι πεθαίνουν και η πανδημία σαρώνει την υφήλιο. Δεν πρόκειται για μελλοντικό σενάριο εξέλιξης της γρίπης Α, αλλά για την υπόθεση ενός νέου online παιχνιδιού για υπολογιστές, σχεδιασμένο να παρέχει εναλλακτικές αντιδράσεις σε περίπτωση παγκόσμιας πανδημίας. Στο παιχνίδι «Η Μεγάλη Γρίπη», οι παίκτες έχουν να επιλέξουν κατά πόσο θα επενδύσουν σε αποθέματα αντιβιοτικών φαρμάκων και την αποστολή ερευνητικών επιστημονικών κλιμακίων στην περιοχές ταχείας εξάπλωσης του ιού, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων αυξάνεται.


Οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες επιλογές και περιορισμένους πόρους, ενώ δραστικές λύσεις, όπως το κλείσιμο αεροδρομίων έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Οι δημιουργοί του στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ αναφέρουν ότι το παιχνίδι είναι ακόμη μια λεωφόρος πληροφόρησης για τους ιούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο των ιατρικών συμβουλών.

Η Ντέμπορα Μακένζι, σύμβουλος για τη γρίπη, σε σχετικό άρθρο της εξέφρασε την αντίθεση της σχετικά με την αποτελεσματικότητα του παιχνιδιού, επειδή δεν καθιστά σαφείς τις επιπτώσεις των αποφάσεων των παικτών στην εξέλιξη του ιού.

Προς το παρόν, ο ιός της γρίπης Α, έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.450 ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 177.000. Ο Π.Ο.Υ., που αναβάθμισε τον ιό σε πανδημία, ανέφερε ότι οι μολύνσεις παρουσιάζουν μείωση στο νότιο ημισφαίριο, ενώ αυξάνονται σε διάφορες ασιατικές χώρες.

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1931.html