Αίσιο τέλος στην περιπέτεια σκύλου που έμεινε σε πηγάδι για 40 μέρες


Ημερομηνία Παρασκευή, 21 Αύγ 2009 @ 03:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΟι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης έσωσαν ένα σκύλο ράτσας ροντβάιλερ που μαρτύρησε για περίπου ενάμιση μήνα εγκλωβισμένος στον πάτο ενός πηγαδιού. Πώς κρατήθηκε στη ζωή ο σκύλος τόσες ημέρες; Του έριχνε φαγητό και νερό το αφεντικό του, που δεν σκέφτηκε όμως να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική να τον βοηθήσει, παρά με ενάμιση μήνα καθυστέρηση!


Η περιπέτεια του τετράποδου ξεκίνησε πριν από σαράντα ημέρες, όταν ξέφυγε από την προσοχή του αφεντικού του και έπεσε μέσα σε ένα στενό ξεροπήγαδο που βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Κατερίνης - Παλαιού Κεραμιδίου. Το αφεντικό του το εντόπισε στο πηγάδι από τα γαυγίσματά του, αλλά για να μπορέσει να κατέβει κάποιος στο πηγάδι που έχει βάθος 17 μέτρων και διάμετρο ενός μέτρου χρειαζόταν ειδικός εξοπλισμός. Μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, το αφεντικό του σκύλου πήγαινε στο πηγάδι και πέταγε στο ροντβάιλερ τροφή και νερό για να μην πεθάνει.

Αυτό γινόταν κάθε μέρα και κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα συνεχιζόταν, αν ένας συγχωριανός του δεν του πρότεινε να ζητήσει τη βοήθεια της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες δεν έχασαν λεπτό. Εστησαν αμέσως επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν έξι πυροσβέστες και τρία πυροσβεστικά οχήματα. Η επιχείρηση διήρκεσε δύο ολόκληρες ώρες. Ο θαρραλέος πυροσβέστης που κατέβηκε στο στενό πηγάδι χρησιμοποίησε διασωστικό τρίποδα για να καταφέρει να σηκώσει το σκυλί που ζύγιζε 50 κιλά!

Τελικά το ζώο ανασύρθηκε στην επιφάνεια και όπως διαπιστώθηκε, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Βέβαια παραμένει άγνωστο αν η παραμονή του στο πηγάδι θα του δημιουργήσει κάποια προβλήματα (πχ, κλειστοφοβία!).

Πηγή: espresso


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1928.html