EarthDance 2009 - Η πόλη κοιτάζει προς την θάλασσα


Ημερομηνία Παρασκευή, 07 Αύγ 2009 @ 12:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Και φέτος το EarthDance θα είναι εδώ, και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Ελληνικός κόσμος-κτήριο 56-  και στις 27 Σεπτεμβρίου στη Παραλία Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο αλλά και σε άλλες 7 πόλεις της Ελλάδας την ίδια μέρα και ώρα.
Από την ίδρυση του το 1996,το EarthDance -Διεθνές Φεστιβάλ χορού για την Ειρήνη - έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο συγχρονισμένο γεγονός χορού,παγκοσμίως.Με πάνω από 3.000.000 κλίκ το χρόνο παγκοσμίως και 500.000 καλσμένους να παρίστανται στα φεστιβάλ η μουσική βιομηχανία το χαρακτηρίζει σαν «Dance Aid» για την νέα χιλιετία ενώ ο διεθνής τύπος διαπιστώνει πως «είναι το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός στη γη».


EARTH DANCE 2009
Σάββατο - Κυριακή
26-27 Σεπτεμβρίου 2009
Global link for peace
350 πόλεις – 60 χώρες- 1 παγκόσμιο link



Αθήνα
Σάββατο 26.09.09
Πολιτιστικό κέντρο Ελληνικός κόσμος-κτήριο 56-
Κυριακή 27.09.09
Παραλία Μπάτη-Παλαιό Φάληρο

Θεσσαλονίκη, Θέατρο κήπου.(Δημήτρια- υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης)
Σαντορίνη, The Beach bar, Παραλία Περίσσας
Κέρκυρα, Παλαιό κάστρο
Yπάτη, πάρκο τεχνών ΧΩΡΑ φεστιβάλ Οίτης
Κρήτη, Λασίθι
Καλαμάτα
Ιωάννινα

Για πληροφορίες σχετικά με τους χώρους διεξαγωγής και τους καλλιτέχνες παρακαλούμε επισκεφθείτε το: www.earthdance.gr

EarthDance Festival 2009


Αθήνα


Σάββατο 26.09.09
Πολιτιστικό κέντρο Ελληνικός κόσμος-κτήριο 56-Πειραιώς 254

Ένα από τα πιό “βιομηχανικά” dance floors της πόλης διαλέγει το πέμπτο κατά σειρά φεστιβάλ Earth Dance για να μας παρουσιάσει πολλούς και αξιόλογους καλλιτέχνες.

Πιό συγκεκριμένα, το EarthDance 2009 στην Αθήνα θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και το project των FUTURE SOUND OF LONDON- Amorphous Androgynous Live με την επιμέλεια της Existenz productions της εταιρίας που τον προηγούμενο Μάΐο, έφερε στην Αθήνα την μέσω ISDN συναυλία των FSOL.

Η εξαμελής μπάντα των Amorphous Androgynous (side project των των FUTURE SOUND OF LONDON), θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ζωντανά στο ελληνικό κοινό.

To κτήριο 56 του Πολιτιστικού κέντρου Ελληνικός Κόσμος θα είναι ανοικτό από το πρωί του Σαββάτου αφού θα φιλοξενεί ένα workshop ηχοληψίας κατά την διάρκεια του soundcheck.

Τα Live θα αρχίσουν στις 17:00 και μέχρι τις 02:00, ώρα που όλα τα φεστιβάλ του πλανήτη θα συνδεθούν μέσω του Internet για να χορέψουν στον ίδιο ρυθμό, από την σκηνή του κτηρίου 56 θα έχουν περάσει κάποιοι από τους πιό αξιόλογους σημερινούς καλλιτέχνες.

Line up
Σάββατο 26/09/09

AMORPHOUS ANDROGYNOUS (LIVE)
ALCALICA
VLASTUR MEGACORP
ZEN GARDEN

(με την επιμέλεια της Existenz productions)

Από τις 12 το βραδυ και μετά, η trance σκηνή θα αναλάβει τα decks με τους:
KINDZADZA
U-RECKEN
WIZZY NOISE
DOC
CHRIS STAVROPOULOS & ΑLEX COOLLOOK
DARK ELF
IRAKLIS MINDPHASER

(με την επιμέλεια της Harmonia records & Exposure productions)

Πολιτιστικό κέντρο Ελληνικός κόσμος-κτήριο 56- Πειραιώς 254,Ταύρος
Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα και αν χρειαστεί να έρθετε με αυτοκίνητο, μοιραστείτε την διαδρομή με φίλους.


Κυριακή 27.09.09
Παραλία Μπάτη-Παλαιό Φάληρο

Στην Παραλία του Μπάτη, από νωρίς το μεσημέρι, η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα παρουσιάσει 2 μουσικές σκηνές, live σχήματα, dj’s , και προβολές με θέμα τον πλανήτη και την παγκόσμια ειρήνη. Η φυσική κατάληξη εξάλλου ενός συντονισμένου χορού για την παγκόσμια ειρήνη είναι η παραλία, πόσο μάλλον ένας θερινός κινηματογράφος
Η μέρα διεξάγεται στα πλαίσια και σε συνεργασία με την 2η Biennale της Αθήνας.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη με λεωφορεία και με το τράμ (Μπάτης, Έδεμ) Όπως σε όλες οι παραλίες το οικοσύστημα είναι ευαίσθητο. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τους κάδους ανακύκλωσης.


Σχετικά με το EarthDance
Στο EarthDance 350 πόλεις σε όλο τον πλανήτη έρχονται κοντά μια φορά κάθε χρόνο σε ένα συγχρονισμένο χορό για την παγκόσμια ειρήνη.
Η μουσική ταξιδεύει σε όλον τον πλανήτη και ο χορός γίνεται τρόπος επικοινωνίας. Μέσω του Internet εκατομμύρια θεατές συντονίζονται και οι πιό μεγάλες πόλεις όπως και τα πιό εξωτικά μερη ενώνονται σε αυτό που πραγματικά είμαστε .Ένας πλανήτης!

Στο EarthDance στην Ελλάδα από το 2005 έχουν πάρει μέρος πάνω από 150 καλλιτέχνες (μουσικοί, εικαστικοί, χορευτές) αλλά και μεγάλος αριθμός Μ.Κ.Ο με σκοπό την ενημέρωση για το περιβάλλον αλλά και τον αστικό πολιτισμό.

Περισσότερο από φεστιβάλ, μια παγκόσμια τάση,το EarthDance χρησιμοποιεί την μουσική, τον χορό και την τεχνολογία σαν όχημα επικοινωνίας και προβληματισμού τόσο για το μέλλον του πλανήτη που ζούμε όσο και για τον τρόπο με τον οποίο ζούμε πάνω σε αυτόν.
Οι EarthDancers, ταξιδεύουν τον κόσμο, ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, και έχουν αγκαλιάσει την ιδέα της συνειδητοποιημένης διασκέδασης.
Σαν ένα social network website, που παίρνει ζωή και περιεχόμενο από τους χρήστες του,το EarthDance εμπνέεται από τους καλλιτέχνες, τους εθελοντές, αλλά και τους επισκέπτες, όλοι συντελεστές μιας μεγάλης γιορτής.

Όσοι δεν μπορέσουν να επισκεφθούν κάποιο από τα φεστιβάλ, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το link στο www.earthdance.gr

Για πληροφορίες σχετικά με τα φεστιβάλ ή για να κατεβάστε το περιοδικό του φεστιβάλ επισκεφθείτε το www.earthdance.gr

Πάρτε μέρος!
πληροφορίες συμμετοχές
210-9833794
info@earthdance.gr
www.earthdance.gr







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1921.html