Ορισμοί φιλοζωίας


Ημερομηνία Κυριακή, 19 Ιούλ 2009 @ 15:40
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας deniaΚυρα Μαριγώ Σου αρέσουν τα ζώα. Τώρα που αποφάσισε επιτέλους (ο φίλος σου) να μείνεις μαζί του, ήρθε η ώρα που περίμενες (γιατί η μαμά σου δεν σε άφηνε). Να αποκτήσεις κι εσύ το δικό σου ζωάκι. Αποφασίζεις να πάρεις μια γατούλα. Είναι όμορφη, ναζιάρα, και δεν χρειάζεται μπάνιο, βόλτα, περιποίηση. Μπορείς να την πάρεις και απλά να την ταΐζεις. Τη χαϊδεύεις όποτε εσύ το νιώθεις, τη χαζεύεις όταν κάνει τα κόλπα της και κάποτε αλλάζεις την άμμο της γιατί δεν αντέχεις τη μυρωδιά. Αχ! Πόσο φιλόζωη νιώθεις! Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τους ανθρώπους που δεν αγαπούν τα ζώα. Είναι κακοί και απαίσιοι. Και επειδή είσαι πραγματικά φιλόζωη δεν αντέχεις και στη σκέψη της στείρωσης. Η γατούλα σου χρειάζεται να νιώσει την τρυφερότητα της γονιμοποίησης. Και το πιο σημαντικό χρειάζεται να γίνει μάνα. Το έχει ανάγκη και είσαι σίγουρη για αυτό. Στο κάτω κάτω γυναίκα είσαι και εσύ και τα καταλαβαίνεις αυτά τα πράγματα. Έτσι λοιπόν αφήνεις τη γατούλα σου με άλλους γατούλους και μετά από μερικούς μήνες το θαύμα της φύσης παίρνει σάρκα και οστά σε τέσσερα χαριτωμένα νεογέννητα γατάκια. Ναι…Ετσι τα βρήκα παρατημένα σε αυτή την κούτα (δώρο σε όποιον πάρει και τα 4)Τι θα τα κάνεις τα γατάκια; Η δική σου φιλοζωία φτάνει μόνο για τη συντήρηση της γατούλας σου. Τα τέσσερα περισσεύουν αρκετά… Ο φίλος σου δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος και έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι για τις πιθανότητες της δικής σου γονιμοποίησης. Τι κάνεις λοιπόν; Η γιαγιά σου στο χωριό τα έπνιγε στο πηγάδι αλλά εσύ είσαι φιλόζωη και δεν έχεις και πηγάδι… Έτσι, ένα βράδυ Σαββάτου, τέλη Ιουλίου, που ξημερώνει Κυριακή καύσωνα, παίρνεις ένα ωραίο ξύλινο κουτί (μη σε πούνε και γύφτισσα αν σε δουν με τη χάρτινη κούτα, μια γυναίκα πρέπει να τα προσέχει αυτά), τοποθετείς με ιδιαίτερη φροντίδα (είσαι φιλόζωη άλλωστε) τα γατάκια μέσα, μπαίνεις με το φίλο σου στο αυτοκίνητο, έρχεσαι απέναντι από το σπίτι μου, στο φυτώριο και ακουμπάς με απόλυτη αγάπη το κουτί στο έδαφος.


ευτυχώς η μόνη ταλαιπωρία που τράβηξαν ήταν αυτή της φωτογράφησης (άντε και ενός μπάνιου)Καθώς είναι βράδυ δεν σου κόβει ότι το σημείο που διάλεξες δεν θα έχει ίχνος σκιάς και τα γατάκια θα έχουν γίνει φλαμπέ μέχρι το μεσημέρι. Πρωτάρα είσαι, συγχωρείσαι. Την επόμενη φορά θα τα εγκαταλείψεις σωστότερα. Ο φίλος σου κάνει κύκλους στο τετράγωνο με αναμμένα τα αλάρμ και όταν τελειώνεις την αποστολή σου μπαίνεις ευχαριστημένη στο αυτοκίνητο και εξαφανίζεσαι. Εγώ είμαι αποσβολωμένη στο μπαλκόνι, τα γατάκια ωρύονται από την ξαφνική στέρηση της μητέρας τους, ο ιδιοκτήτης του φυτώριου έρχεται και τα πηγαίνει στο απέναντι πεζοδρόμιο μην του κάνουν κακό στην πελατεία και εγώ παραμένω στο μπαλκόνι.


Στον κήπο μου είναι το λυκόσκυλό μου που λατρεύει τα γατάκια (τηγανιτά ή και ωμά, δεν κάνει διακρίσεις). Μέσα στο σπίτι μου είναι ο υπερήλικας γάτος μου (με περηφάνια έχει φτάσει τα 17 και ανεβαίνουμε) που θα πάθει υστερία αν δει άλλο ζώο στο Βασίλειο του στα γεράματα. Απέναντι από το σπίτι μου τέσσερα γατάκια μετράνε ώρες να πεθάνουν από σκύλο, ήλιο, άλλο γάτο, αφυδάτωση, ασιτία, αυτοκίνητο κλπ.


Είναι πραγματικά αξιολάτρευτα και τα τέσσεαρα τους..Τα πήρα στον κήπο μου. Τα έβαλα σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση ο σκύλος μου. Θα τους δώσω ευκαιρία να επιβιώσουν. Θα τα ταΐζω μέχρι να μπορούν να χαράξουν το δρόμο τους, όποιος και αν είναι αυτός. Δεν θα ζητήσω από κανέναν να τα πάρει από λύπηση. Φαΐ θα έχουν Αν όμως κάποιος θέλει έτσι κι αλλιώς να υιοθετήσει ένα γατάκι, με χαρά να του χαρίσω ένα από αυτά του κήπου μου. Δεν είναι δικά μου, είναι πλέον του κήπου μου. Πολλά φιλιά στη φιλόζωη άγνωστη φίλη μου.Για να δείτε περισσότερες (και μεγαλύτερες) φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφτείτε το αλμπουμ που έφτιαξα στον HotStation "Γατάκια για Υιοθεσία"..Για πληροφορίες και επικοινωνία: denia (παπάκι) hotstation.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1917.html