Αthens Fringe Festival


Ημερομηνία Παρασκευή, 22 Μάι 2009 @ 15:15
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS150 καλλιτεχνικές ομάδες σε 15 venues σε όλη την Αθήνα!
Ήγγικεν η ώρα! To Athens Fringe Festival απέχει μόλις ένα μήνα! 150 ομάδες από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά, αλλά και το ψηφιδωτό και το κόσμημα, ακόμα και την παράδοση, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις, και αρχιτέκτονες και ακτιβιστές, διεσπαρμένοι σε ολόκληρη την πόλη, συμμετέχουν στην πιο μεγάλη συνάντηση Τεχνών και Δράσης που έγινε ποτέ στην Αθήνα.
Στην Τεχνόπολη στο Τριανόν Film Center, στους πεζόδρομους, τα πάρκα και τις πλατείες στο Booze, στο Κ44, στο Art House και αλλού, καλλιτέχνες, εθελοντές και κοινό, σε εναλλασσόμενους ρόλους, θα επιβεβαιώσουν το σύνθημα του Fringe "Η Αθήνα μάς ανήκει!".ΕcoFringe
Από την πρώτη στιγμή το Fringe διακήρυξε την οικολογική του συνείδηση και δεσμεύτηκε να μην κυκλοφορήσει αφίσες και flyers. Έτσι, (με εξαίρεση έναν βασικό οδηγό που θα κυκλοφορήσει τις ημέρες του Φεστιβάλ και θα είναι τυπωμένος) όλη η επικοινωνία μας είναι ηλεκτρονική, και έτσι θα συνεχίσει ως το τέλος. Φυσικά, εάν οι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να τυπώσουν το δικό τους πληροφοριακό υλικό και να το διανέμουν όπως εκείνοι κρίνουν. Εμείς απλώς τους καλούμε να σεβαστούν αυτή τη βασική αρχή και να σκεφτούν οικολογικά.
 
Fringe do-it-yourself
To Fringe (το γνωρίζετε πια) είναι ένα φεστιβάλ do-it-yourself.  
Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία, από το "στήσιμο" μέχρι το "ξεστήσιμο". Αυτό είναι ο χαρακτήρας της διοργάνωσης αλλά και το γούστο της!
Δίπλα στους συμμετέχοντες θα βρίσκονται φυσικά επαγγελματίες για να τους καθοδηγήσουν, αλλά και μια στρατιά εθελοντών (που αυτή τη στιγμή αγγίζει τους 100), οι οποίοι ανιδιοτελώς θα συνεισφέρουν το χρόνο αλλά και τις ικανότητές τους για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
Σας καλούμε να δείτε όλη τη διαδικασία σαν ένα παιχνίδι, με διάθεση χαράς και κατανόησης. Σαν μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να έρθουμε κοντά και να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μην πυροβολήσετε, λοιπόν, τον πιανίστα. Τραγουδήστε μαζί του και το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο!
 
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Το Fringe δεν είναι μόνο ένα Φεστιβάλ. Είναι -πολύ περισσότερο- ένα κοινωνικό δίκτυο, που δεν απέχει πολύ από το facebook, ή το myspace, με μια όμως τεράστια και ειδοποιό διαφορά: Δεν είναι εικονικό, αλλά πραγματικό. Δεν το περιδιαβαίνεις "σερφάροντας" αλλά περπατώντας. Στις πτυχές του συναντάς αληθινούς ανθρώπους, καλλιτέχνες!
 Ισχύς τους είναι ακριβώς η ένωσή τους, η συνάντησή τους πάνω στην κοινή πλατφόρμα. Ο κόσμος του ενός γίνεται ταυτόχρονα ο κόσμος όλων, η διαφήμιση του ενός διαφήμιση όλων. Για το λόγο αυτό είναι και στο χέρι σας να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη απήχηση στα ΜΜΕ. Παράλληλα με τη δική μας "επίσημη" προώθηση (που είναι, από τη φύση της ,συνολική), σας καλούμε να κάνετε τη δική σας καμπάνια, για το δικό σας έργο. Έτσι δεν βοηθάτε μόνο τη δική σας συμμετοχή, βοηθάτε όλους!   
 
 
 
Το Fringe εξαπλώνεται παντού!
Άλλες τέσσερεις προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε συνεργασία με το Athens Fringe Festival: Μοντέρνος χορός, παράδοση, καμπαρέ και εικαστικά συνθέτουν το τοπίο του Φεστιβαλ τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά:
 
 
 
ROOTLESSROOT
UNA Unknown Negative Activity
ShoutingOperainMovement
 
 Η βασική έµπνευση και το σηµείο εκκίνησης για τη δηµιουργία της UNA είναι ο Theodore Kaczynski, γνωστός και ως «The Unabomber» Ο Theodore Kaczynski ήταν ένας Αµερικάνος «τροµοκράτης» που προσπάθησε να πολεµήσει ενάντια σε αυτό που θεωρούσε «τα δεινά της τεχνολογικής κοινωνίας». Σύµφωνα µε το µανιφέστο του, «Industrial Society and its Future», οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν σε έναν απλούστερο τρόπο ζωής για να ζήσουν καλά και να προοδεύσουν. 
Η UNA είναι μια σωματική όπερα, μια shouting opera, μια παράσταση, κατά την οποία το συναισθηματικό άγχος των ηθοποιών εκφράζεται από τις εκρηκτικές κινήσεις τους και την ανεξέλεγκτη και εκτός ορίων φωνή τους. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τον Unabomber και τον αγώνα του εναντίον αυτών που θεωρούσε «κακών της τεχνολογικής κοινωνίας». Δημιουργείται ένα τοπίο, μέσα στο οποίο το σώμα, σε κίνηση, δομεί μια ψυχολογική χειρονομία και προσεγγίζει το απόλυτο μέσο του εσωτερικού μας κόσμου. Μια καινούργια τεχνητή και υπερβολική γλώσσα, που μπορεί να εκφράσει τον περίπλοκο κόσμο των μοναχικών ανθρώπων στον ολοένα πιο περίπλοκο κόσμο που ζούμε.
Η ομαδα Rootlessroot, ιδρυθηκε το 2006 απο τους Λιντα Καπετανεα και Jozef Frucek.Οι δύο πρώτες παραστάσεις της ομάδας, Sudden Showers of Silence και Holdin’ Fast ( DOT504), παρουσιάστηκαν σε Ευρωπαικα φεστιβαλ και Θεατρα στη Τσεχια, Σλοβακια, Πολωνια, Γερμανια, Γαλλια, Αγγλια, Βελγιο, Ιταλια,Ισπανια, Πορτογαλια και Σουηδια.    
Η ομαδα με τις 2 τελευταιες παραστασεις της πραγματοποιησε γυρω στις 70 παραστασεις την περιοδο 2007-08.
 
Ομάδα RootlessRoot
Ιδέα & Χορογραφία: Jozef Fruček/ Λίντα Καπετανέα
Σύνθεση και εκτέλεση: Μάρθα Φριντζήλα, Jozef Fruček, Λίντα Καπετανέα, Βασίλης Μαντζούκης, Edgen Lame και Μαριάννα Τζούδα
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Ηχοληψια¨Τιτος Καργιωτακης
Κείμενο: Jozef Fruček
Σκηνογραφία: Δημήτρης Νασιάκος & RootlessRoot 
Κοστούμια: Κατερίνα Θεοφανοπούλου
Φωτισμός: Δημήτρης Νασιάκος
Φωτογραφια: Ορφεας Εμιρζας
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. 18-19 ΜΑΙΟΥ 22.00, 20-21 ΜΑΙΟΥ 19.30 Θεατρο «Κατερινας Βασιλακου» Προφητη Δανιηλ 3 και Πλαταιων, Κεραμικος, Αθηνα. Tηλ.2103467735


ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
 
 Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη κρητική μουσική και χορό αλλά και εικόνες, τοπία, ανθρώπους,χορευτές, από την Κρήτη που θα προβάλλονται παράλληλα στην οθόνη.
Ένα θέαμα που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική  με τον σύγχρονο χορό και την κινηματογραφική εικόνα.

Κυριαρχεί η απόλυτη ταύτιση των κινήσεων του χορευτή με τον ρυθμό και το συναίσθημα της μουσικής, αλλά και το αυτοσχεδιαστικό του ταλέντο, να δημιουργεί δηλαδή αυθόρμητα χορευτικές φιγούρες επηρεασμένος θετικά από τους μουσικούς. Ο θεατής έχει την ευκαιρία, να  παρακολουθήσει μοναδικές στιγμές καλλιτεχνικού διαλόγου 4 χορευτών και 2 μουσικών.
Ένα τέτοιο εγχείρημα παρουσιάζεται πρώτη φορά σε επίπεδο παραδοσιακού χορού, διότι αντιμετωπίζει με κριτική διάθεση το φολκλόρ, και αναζητά μέσα από τα προσωπικά βιώματα των δημιουργών της και όλων όσων συμμετέχουν, με χιούμορ, σκεπτικισμό αλλά και αγάπη, τους λόγους που ακόμα και σήμερα, στοιχεία της παράδοσης μας συγκινούν.

Σύλληψη και δημιουργία ιδέας: Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης
Μουσική: Άρης Πρεβεζάνος (λύρα-τραγούδι), Έκτορας Κυριάκου (λαούτο)
Χορευτές: Γιάννης Μεγαλακάκης, Γιώργος Μεγαλακάκης, Νίκος Λεμπέσης, Νικολέτα Κουρκούτα
Σκηνοθετική επιμέλεια video παράστασης: Θανάσης Μπούνας
Παρασκευή 22 Μαϊου 2009,22:30
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ FAVELA
ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 29 & ΚΡΗΤΗΣ 1,ΤΑΥΡΟΣ
Tηλ. 210 3463553, 210 3463181, 6942 554189


 
 
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΑ
Ένα ημισουρεαλιστικό cabaret για πιάνο και φωνή.
 
ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Μίρκα Γεμεντζάκη
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Νατάσα Τριανταφύλλη
 
ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Ελένη Μάρρα
ΜΟΥΣΙΚΟΣ Κώστας Βασαρδάνης
 
Τα κείμενα περιλαμβάνουν αποσπάσματα από έργα των
Ελυάρ, Μπρετόν, Πεσόα,
Κάφκα, Ντοστογιέφσκι, Πρεβέρ, ανωνύνου από το διαδίκτυο
και τραγούδια των Χατζηδάκι, Σαββόπουλου,
Κελαηδόνη, Κραουνάκη, Δεληβοριά, Αττίκ, Κόεν και Κάντερ.
 
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ Βάια Πανούση
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ Έρση Βαρότση
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΧΤΕΝΙΣΜΑ Ηλέκτρα Βασιλειάδη
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Πόλα Καπόλα
 
2,3 και 4 Ιουνίου 2009
Θύρα Τέχνης
Σαρρή 14 Ψυρρή
Tηλ.210 3314422


Urban-προσεγγίσεις
Ομαδική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών
 
Δώδεκα νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες ζουν και δημιουργούν στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Εισπράττουν διαφορετικά ερεθίσματα, επιλέγουν διαφορετικά εκφραστικά μέσα, εστιάζουν σε διαφορετικές εκφάνσεις του αστικού πολιτισμού. Άλλοι απορροφούνται από τη σύγχρονη καθημερινότητα ενώ άλλοι την προσεγγίζουν ιστορικά. Άλλοι την καταγράφουν, άλλοι την σχολιάζουν και άλλοι την επαναδιαπραγματεύονται. Όλοι όμως επηρεάζονται σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτό να καθορίζει τη θεματολογία τους και το δημιουργικό τους λόγο.
 
Πατρίτσια - Ευγενία Δεληγιάννη, Λεόντιος Τουμπουρής,Αντώνης Βάθης, Έφη Δολτσίνη, Μάριος Σημίτης, Ινώ Βαρβαρίτη, Παύλος Τσάκωνας, Θεανώ Γεμιστού, Σοφία Κυρίτση, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Εύα Μαραθάκη, Σοφία Τούμπουρα
 
Σκουζέ 3 (Πλατεία Αγ. Ειρήνης, γωνία με Αιόλου), 105 60, Αθήνα
22/5 - 4/6/2009
 


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1902.html