Ως τις 28 Ιουνίου παρατείνεται η έκθεση Bodies


Ημερομηνία Τετάρτη, 06 Μάι 2009 @ 07:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας leonas



Με άξονα το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού, η επιτυχημένη έκθεση BODIES, που παρουσιάζει αληθινά ανθρώπινα σώματα, παρατείνει τη διαμονή της στην Αθήνα. Από την έναρξη της, στις 7 Φεβρουαρίου ως σήμερα, η έκθεση Bodies έχει υποδεχθεί πάνω από 100.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων πάνω από 40.000 μαθητές και φοιτητές. Σαν αποτέλεσμα, θα συνεχίσει τη λειτουργία της, παρέχοντας στο κοινό μία εκπαιδευτική, συναρπαστική και ενδιαφέρουσα εμπειρία μέχρι τις 28 Ιουνίου.



Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η έκθεση εντυπωσίασε την Αθήνα και μετατράπηκε σε κυρίαρχο πολιτισμικό και εκπαιδευτικό γεγονός. Κοινό που καλύπτει κάθε ηλικιακό φάσμα, ενήλικες, έφηβοι, παιδιά και συνταξιούχοι έχουν επισκεφθεί την έκθεση, όπως επίσης και μια ευρεία σειρά οργανωμένων γκρουπ πιστοποιώντας την παγκόσμια έλξη που ασκεί η έκθεση. Μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, αναγνώρισαν στην έκθεση ένα πρωτοφανές εργαλείο εκμάθησης του ανθρώπινου σώματος που παρουσιάζει ρεαλιστικά την ανατομία, την βιολογία, την επιστήμη γενικότερα και την υγεία για πρώτη φορά με έναν τόσο αληθινό τρόπο.

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι να προσφέρουμε στο κοινό μια ακόμη ευκαιρία ώστε να μάθουν θέματα σχετικά με την υγεία τους όπως ποτέ ξανά», δήλωσε ο Dr. Roy Glover, επίτιμος καθηγητής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ιατρικός διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης, ένας ιατρικός εκπαιδευτής με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας. «αυτή είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για εκείνους που δεν έχουν δει ακόμη την έκθεση καθώς και για εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στο BODIES για να συνεχίσουν το ταξίδι μιας ολόκληρης ζωής».

Με την παράταση της λειτουργία της έκθεσης, οι επισκέπτες έχουν περισσότερες ευκαιρίες να ταξιδέψουν στο σκελετικό, μυϊκό, αναπαραγωγικό, αναπνευστικό και κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος. Αφού εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο οι επισκέπτες μπορούν να δουν δείγματα ανθρώπινων σωμάτων, όργανα, και δείγματα τμημάτων του ανθρώπινου σώματος που παρουσιάζουν την ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς το ίδιο του το σώμα δια μέσου ενός συναρπαστικού τρόπου. Εκτός του ότι παραθέτει μια ματιά στο εσωτερικού του σώματος, η έκθεση ενθαρρύνει την επιλογή της υγιεινής ζωής δρώντας ως κώδωνας κινδύνου που υποδεικνύει πώς οι επιλογές μας επιδρούν στην υγεία μας.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι εμφανής, καθώς με αφορμή την επίσκεψη τους στην Έκθεση εκατοντάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν για την δυνατότητα του να γίνουν Δωρητές Ζωής και συμπλήρωσαν την Κάρτα Δωρητή Οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

ΠΗΓΗ : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1892.html